Digul Brăila-Galaţi, sufocat de maşini, din cauza inundaţiilor de la Şendreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul naţional care leagă Brăila de Galaţi este tranzitat, acum, zilnic, de mii de autoturisme, motiv pentru care, adesea, se creează blocaje. Acest fapt se datorează inundaţiilor de la Şendreni care au dus la devierea circulaţiei autoturismelor de mare tonaj pe digul Brăila-Galaţi.

Sute de camioane, tiruri, microbuze trec, de două zile, pe digul Brăila- Galaţi, paralel cu Dunărea, supus restricţiei de circulaţie cu o viteză de maximum 60 de kilometri la oră, tocmai din cauza debitului şi cotei extrem de ridicate ale fluviului.

Coloane de doi, trei kilometri se formează mai ales între orele 7.00 şi 10.00 şi 15.00 şi 18.00. Practic, toate maşinile care mergeau spre Moldova prin Galaţi sunt deviate prin Brăila, via Focşani, din cauza problemelor create de râul Siret în zona Şendreni.

Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

"Pe dig este restricţie de viteză de maximum 60 de kilometri la oră, restricţie imusă cu acordul specialiştilor hidrologi", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Două echipaje de Poliţie monitorizează permanent circulaţia pe dig, la intrarea şi ieşirea de pe acesta. Şoseaua care leagă cele două oraşe este de 17 kilometri şi este cea mai scurtă rută, acum, şi singura, dintre Brăila şi Galaţi. Problema este că şi în această zonă Dunărea îşi face simţită prezenţa, pe alocuri fiind la nici un metru distanţă de asfalt.

Cei 17 kilometri sunt parcurşi acum în cel puţin 45-50 de minute.

"Dunărea este, într-adevăr, crescută şi în acest loc, are o cotă de aproape 690 de centimetri şi de aceea se impun restricţii", ne-a declarat inginerul Adrian Turiac, director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite