De Ziua Naţională, Primăria Brăila a cheltuit 2.000 de lei pentru a împărţi fasole cu cârnaţi şi ţuică fiartă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii sărbătoresc 1 decembrie după buget: cu fasole cu cârnaţi şi concerte ale formaţiilor locale. Primăria Brăila a scos din buget doar 2.000 de lei în acest an. Pentru a face rost de fasole, pâine şi cârnaţi a apelat la sponsori locali. Artiştii cântă gratis.

Doar 2.000 de lei a cheltuit Primăria municipiului pentru organizarea Zilei Naţionale a României. Din fericire, au fost însă destui sponsori care s-au oferit să pună la dispoziţia Primăriei resursele proprii, pentru ca în final toată lumea să fie mulţumită.

„Cei 2.000 de lei au fost cheltuiţi pe afişe şi pliante şi pe mijloacele de transport, toate pentru manifestările acestei zile de sărbătoare naţională", ne-a declarat Camelia Guşatu, director în cadrul Primăriei.

La Brăila, ostaşii defilează cu drapelul de luptă într-un sac din naylon, ca să nu îl ude lapoviţa/FOTOGALERIE

Mâncarea tradiţională a fost asigurată tot prin sponsorizare.

Fasolea, ingredientele pentru prepararea acesteia, cârnaţii, precum şi echipa de bucătari, au fost asigurate de un restaurant din oraş. De asemenea, vinul a fost obţinut tot prin sponsorizare.

Nici pâinea nu a fost cumpărată, aceasta venind tot prin sponsorizare de la o moară din Chiscani.

De Ziua Naţională, micii cercetaşi din Brăila au depus jurământul

Bucătărie de campanie

După cum ne-a declarat mr. Florentin Cucu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 10 Geniu, „armata a pus la dispoziţie un cort militar care a fost amplasat pe faleză şi două bucătării rulante de campanie care au avut rolul de a menţine calde mâncarea şi vinul fiert".

La vederea cazanelor cu fasole, un bătrân cu medalie de veteran de război şi-a amintit cum era hrana soldaţilor în cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Când veneau manutanţele la Cotul Donului, soldaţii români scoteau castroane şi linguri de lemn din sacul de merinde. Nemţii au râs de noi la început dar când şi-au dat seama că numai aşa ciorba rămânea caldă şi la minus 40º Celsius, au aruncat gamelele de tablă şi lingurile de fier şi au trecut toţi pe străchini şi linguri de lemn!", ne-a declarat bătrânul.

Dacă din lipsa banilor, pe Esplanadă, nu au concertat nume sonore, artiştii amatori au avut astfel posibilitatea ca în spectacolele prezentate între orele 11.30 şi 16.00 să-şi prezinte calităţile.

Ei au concertat pe gratis doar pentru buna dispoziţie a brăilenilor.

Muzica Militară a fost cea care a dat startul distracţiei.

După ce blocul de paradă format din militari ai unităţilor dislocate în Garnizoana Brăila, Muzica Militară a Garnizoanei, dirijată de lt.col. Petrea Gogu, a susţinut un scurt spectacol muzical, dând astfel startul la distracţia şi voia bună care au însoţit această zi.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite