De Ziua Naţională, micii cercetaşi din Brăila au depus jurământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micii cercetaşi au depus jurământul
Micii cercetaşi au depus jurământul

Unitatea Floare de Colţ din Brăila, de la Şcoala Vasile Alecsandri a depus, astăzi, jurământul de cercetaş. Activitatea a început la ora 9.00, în Piaţa Independenţei, în faţa statuii Ecaterinei Teodoroiu, fiind implicaţi 26 de elevi din clasele a VI a A şi a VII a B, coordonaţi de dir. adj. Oţelea Constanţa şi col.(rez) Gavrilă Costică.

Conform celor declarate de dir. adj. Constanţa Oţelea, lider de unitate şi membru fondator al Filialei Decebal Brăila, această adevărată "şcoală fără catedră" are ca scop formarea de competenţe de respingere a comportamentelor negative şi acceptarea comportamentelor pozitive, de natură morală, activităţi ecologice, activităţi comunitare, de ajutorare a celor aflaţi în suferinţă şi patriotice.

De Ziua Naţională, Primăria Brăila a cheltuit 2.000 de lei pentru a împărţi fasole cu cârnaţi şi ţuică fiartă!

Onoare şi colecte

Ca ţel principal poate fi menţionată învăţarea elevilor să supravieţuiască în condiţii de izolare, să citească şi să interpreteze hărţi, să se descurce în condiţii de teren dificil şi altele. Pentru viitorul apropiat, organizaţia îşi propune un program de Crăciun, vizitarea Căminului de bătrâni "Sf.Nicolae", colecte de haine pentru copiii nevoiaşi, iar în primăvară, excursie în Parcul natural Insula Mică a Brăilei.

La Brăila, ostaşii defilează cu drapelul de luptă într-un sac din naylon, ca să nu îl ude lapoviţa/FOTOGALERIE

"În cadrul activităţii a fost intonate imnul naţional, imnul cercetaşilor, le-a fost explicată copiilor semnificaţia zilei de 1 Decembrie, apoi s-a trecut la rostirea jurământului de cercetaş, cu emoţie în glas, firească, având în vedere că poate fi considerat primul pas pe drumul anevoios de la copilărie la adolescenţă şi apoi mai departe..", ne-a declarat Ionel Lăzărică, unul dintre părinţii noilor cercetaşi.

Brăila: S-a deschis patinoarul / Vezi aici programul de funcţionare şi tarifele percepute

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite