Culiţă Tărâţă: "Inundarea Insulei Mari a Brăilei ar însemna o pierdere de 4 miliarde de euro"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arendaşul a 56.000 hectare de teren agricol din Insula Mare  a Brăilei, Culiţă Tărâţă, este de acord cu renaturarea IMB-ului, însă aminteşte că inundarea acesteia ar însemna o pierdere de 4 miliarde de euro. "Insula este zonă reprezentativă pentru siguranţa alimentară a României", a spus Tărâţă.

Dacă în urmă cu scurt timp Traian Băsescu a susţinut la Galaţi că nu se pune problema ruperii vreunui dig pentru salvarea Văii Oraşului, Culiţă Tărâţă, arendaşul IMB, întrebat ce părere are despre renaturarea Bălţii, a spus: "Sunt de acord, în mod controlat, dar să nu uităm că acolo sunt 11 localităţi cu 5.000 de oameni".

"Siguranţa alimentară a României"

Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc anunţă începutul crizei alimentare. El s-a adresat premierului şi preşedintelui

Tărâţă a mai susţinut că digul din IMB este în stare bună şi că dacă IMB ar fi inundată ar fi o pierdere incomensurabilă. "Trebuie făcute refugii, în mod controlat, aşa cum se cere în UE. Să ne gândim, în primul rând, că IMB reprezintă o zonă importantă pentru siguranţa alimentară a României".

Dezastru: Dunărea a luat în stăpânire Gara Fluvială, Zona Liberă şi Restaurantul „Marinarul”! (GALERIE FOTO)

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite