Brăila: Consiliul Judeţean concediază 150 de angajați ai Spitalului Județean/Vezi aici ce spune sindicatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Sindicatului Sanitas au decis suspendarea cererii de chemare în fața instanței a Consiliului Județean (CJ)  pentru a împiedica disponibilizarea celor 416 salariați de la Spitalul Județean de Urgență. Acțiunea poate fi reluată însă oricând. În cadrul unei ședințe fulger, CJ a decis să concedieze colectiv 150 de angajați în loc de 416.

Și asta după ce CJ a revocat hotărârea de Consiliu prin care se stabilea noua organigramă a Spitalului. O comisie paritară formată din 8 persoane de la sindicat și 8 din conducerea spitalului, poartă discuții și negociază de trei zile pe marginea Contractului Colectiv de Ramură și a Normativului de Personal.

Deocamdată conducerea Sindicatului Sanitas spune că este o reușită, cel puțin din punctul de vedere al revenirii asupra disponibilizării de personal în condițiile impuse inițial de autoritățile județului.

Președintele interimar al Sindicatului Județean Sanitas Brăila, Aurelia Chelariu, ne-a declarat că decizia suspendării acțiunii în instanță poate fi reluată oricând dacă negocierile nu vor duce la un rezultat acceptat și de salariați.

„Nu se pot termina însă negocierile în trei zile. În final vor fi oameni disponibilizați, dar nu 416 cât s-a vrut inițial. În bugetul de 35 de miliarde trebuie să stabilim un nou stat și o nouă organigramă. Pe noi ne interesează ca personalul medical să fie redistribuit și nu altceva. Cert este că nu suntem marfă și trebuie să găsească soluții să se încadreze în buget sau alte surse de finanțare, dar oamenii nu pot fi dați afară fără să se analizeze cu atenție toate variantele. Cu alte cuvinte, trebuie respectat Ordinul Ministrului nr. 860, art 2", ne-a declarat președintele interimar al Sindicatului Județean „Sanitas" Brăila, Aurelia Chelariu.

Dacă până săptămâna trecută președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, era de neclintit în ceea ce privește disponibilizările de personal de la Spitalul Județean, amenințările cu instanța l-au făcut pe acesta să revină asupra deciziei.

Bunea Stancu este dispus să accepte orice soluție va găsi comisia, indiferent c ă este vorba despre concedieri sau reduceri de salarii atâta timp cât se va respecta normativul de personal și limita de buget.

„Dacă ei găsesc o soluție să nu se facă disponibilizări, eu o salut. Nu doresc nepărat să dau oameni afară, ci să mă încadrez într-o sumă care să îi permită să funcționeze ".

Deocamdată s-a renunțat la ideea evaluării angajaților, însă ea poate fi readusă în discuție. La ora actual, 1.200 din cei 1.800 de membri ai sindicatului Sanitas sunt salariați ai Spitalului Județean.

Pe 23 septembrie este stabilit un nou termen în procesul intentat în decembrie 2009 de Sanitas pentru recuperarea drepturilor salariale restante pe 2008 și 2009.

Președintele CJ Brăila către conducerea Spitalului Județean: „Din punctul meu de vedere sunteți prea mulți!”

Consilierii județeni au decis aseară prin vot ca doar 150 de angajați ai spitalului să fie concediați din cei 416 propuși, astfel încât numărul total al angajaților unității spitalicești urcă de la 1.276 la 1.474.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite