Președintele CJ Brăila către conducerea Spitalului Județean: „Din punctul meu de vedere sunteți prea mulți!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii județeni au votat în urmă cu câteva minute noua organigramă și statul de funcții de la Spitalul Județean de Urgență Brăila. Potrivit noilor criterii unitatea va avea un număr de 1.474 de angajați. Nici de această dată agajații spitalului nu pot răsufla ușurați asta pentru că de la 416 câți erau până acum pe lista de disponibilizare, 150 tot vor rămâne fără slujbă.

Răsturnare de situație în cazul Spitalului Județean de Urgență Brăila. O nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Brăila a adus speranță în sufletele angajaților. Dacă în luna august consilierii au votat ca schema de personal să se reducă la 1.276, iar 416 angajați urmau să își piardă locul de muncă, acum, consilierii au revenit asupra deciziei, astfel încât noua schemă de personal este de 1.474 de salariți, 150 urmând să fie concediați colectiv.

Noua organigramă a apărut ca urmare a discuțiilor purtate de către conducerea unității cu sindicatul „Sanitas".

Măsura nu îl bucură însă pe președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu care a declarat după scurta expunere de motive a directorului spitalului, Rodica Sin: „Eu spun clar: sunteți prea mulți din punctul meu de vedere", adăugând: „CJ pune foarte mulți bani la spital și ne interesează starea de sănătate a populației și asigurarea celor necesare acestora pe perioada internării. Vrem să aveți medicamentele necesare pentru a asigura urgențele, căci dotări aveți. Spitalul are în prezent 700 - 800 de pacienți, iar dacă este să împărțim numărul de angajați la numărul de pacienți ce reiese vedem cu toții”.

În plus, șeful CJ a cerut să i se spună dacă în aceste condiții, cu un număr mai mare de angajați conducerea spitalului își asumă responsabilitatea de a face față cheltuielilor și de a se încadra în suma de 3,5 milioane de lei.

Răspunsul Rodicăi Sin a venit simplu: „Ne încadrăm și putem asigura un minim de medicamente și obiecte sanitare de care avem nevoie pentru buna desfășurare a activității".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite