UPDATE: Cei doi fermieri care au încercat să mituiască un poliţist au fost arestaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manole: "Nu sunt vinovat!". FOTO: NICOLETA BUTNARU
Ionel Manole: "Nu sunt vinovat!". FOTO: NICOLETA BUTNARU

După şase ore de audieri, Ionel Manole şi Marian Bălan au primit, în această seară, mandate de arestare preventivă pentru câte 29 de zile, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

"Acesta este rezultatul conlucrării dintre magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, ofiţerii IPJ Brăila şi ofiţerii SRI", spunea magistratul Fănel Mihalcea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

CITEŞTE ŞI:

UPDATE: Doi mari fermieri, prinşi şi cu ajutorul SRI, aduşi la arestare pentru că au încercat să cumpere poliţistul cu 10.000 de lei! GALERIE FOTO

FLAGRANT: Agricultorii de la care poliţiştii au confiscat tractoarele furate din Franţa, la arestare pentru că au vrut să dea mită ofiţerului de caz

Potrivit anchetatorilor, pe 22 septembrie, 5 şi 6 octombrie, beneficiind de complicitatea agricultorilor Ion Strâmbeanu, Marian Bălan, Valentin Mangiurea, Viorel Mangiurea şi Leonard Grecu, Ionel Manole i-a oferit, în mod repetat, inspectorului de poliţie care s-a ocupat de coordonarea dosarului penal privind furtul tractoarelor din FRanţa o sumă de bani - iniţial neprecizată- iar ulterior de 10.000 de lei, echivalentul a 2.500 de euro, cu scopul ca ofiţerul de poliţie să soluţioneze în favoarea lor procesul verbal prin care erau confiscate tractoarele, şi anume să i le dea lui Ionel Manole în custodie.

Dosarul instrumentat de către poliţiştii judiciarişti, sub stricta coordonare a procurorului, arată că, în mod repetat, Marian Bălan a acţionat drept complice al lui Ionel Manole. Cei doi au fost prinşi în urma unui flagrant.Şi ceilalţi patru complici, care n-au participat direct la flagrant, sunt cercetaţi pentru aceeaşi faptă, însă în stare de libertate.

AU APELAT LA PERSOANE INFLUENTE

Poliţiştii şi procurorul au arătat că lăsarea în libertate ar reprezenta pericol public: "Inculpaţii au dat dovadă de desconsiderare majoră a activităţii de înfăptuire a actului de justiţie, au dat curs interesului personal ilicit, în detrimentul interesului public legitim, au acţionat cu îndrăzneală maximă, oferind suma considerabilă de 10.000 de lei, chiar în biroul poliţistului care instrumenta cazul, din cercetări au rezultat date privind apelarea de către inculpaţi, în acelaşi scop al recuperării frauduloase a utilajelor, a unei alte persoane influente, fapt ce relevă intenţia constantă a acestora de corupere a organelor de urmărire penală".

De altfel, toţi cei şase agricultori brăileni, citaţi mai sus, îşi exprimaseră intenţia de a intra în biroul poliţistului odată cu Ionel Manole, pentru a-i oferi mita.

Se pare că cercul infracţional este mult mai mare.

VOM REVENI.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite