Brăila: Trei braconieri au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat peştele pescuit ilegal
Poliţiştii au confiscat peştele pescuit ilegal

În ciuda vremii nefavorabile, trei bărbaţi din comuna Gropeni au pescuit ilegal în Dunăre, fiind surprinşi cu 60 de kilograme de peşte şi unelte interzise.

Citeşte şi:
Constanţa: Doi bărbaţi au fost prinşi cu plase monofilament, pe malul lacului Siutghiol

Miercuri, 27 ianuarie, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila (IPJ) au surprins, la km. fluvial 196 al Dunării, trei bărbaţi care aveau asupra lor specii diferite de peşte, precum şi unelte de pescuit interzise de lege.

Suspecţii - M.V., P.G. şi S.M. , cu vârste de 34, 30 şi respectiv 30 de ani - sunt domiciliaţi în comuna Gropeni. Ei le-au declarat poliţiştilor că au prins peştele în Dunăre, în zona trecerii bac de la Gropeni, deşi nu aveau permis pentru pescuit comercial.

Celor trei braconieri le-a fost întocmit dosar penal, în baza OUG 23/2009 privind pescuitul şi acvacultura. Totodată, peştele prins ilegal a fost confiscat de către oamenii legii. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

„Poliţiştii de frontieră brăileni vor continua să desfăşoare astfel de acţiuni pe fluviul Dunărea, cu forţe proprii sau în colaborare cu alte instituţii ale statului, în vederea combaterii braconajului piscicol", a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Brăila, subinspector Mirela Bulgaru.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite