Brăila: Stadion de 18.000 de locuri în divizia C

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul Municipal al echipei de fotbal CF Brăila are o capacitate de 18.000 de locuri, în timp ce în „Groapă" încap doar 15.300 de persoane. Cu toate acestea, echipa fanion a oraşului, antrenată de fostul fotbalist Daniel Timofte, evoluează în Liga a III-a. Formaţia se menţine pe primul loc în clasament şi are ca obiectiv promovarea în liga secundă.

Citeşte şi:

Braşov: Construcţia noului Municipal, un vis spulberat

S-au dus vremurile când templul fotbalului brăilean gemea de viaţă. Vuia stadionul de scandările a zeci de mii de brăileni care, plini de frenezie, îşi susţineau favoriţii. Aşa poate fi descrisă, în câteva cuvinte, atmosfera care trona pe Stadionul Municipal în urmă cu aproximativ 20 de ani, când echipa fanion a oraşului juca în prima ligă de fotbal.

VEZI IMAGINI CU STADIONUL BRĂILEAN AICI

Acum, deşi municipalul poate găzdui peste 18.000 de fani înfocaţi, dacă mai vin la meciurile echipei CF Brăila din Liga a III-a, 2.000 de suporteri.
Formaţia, antrenată de fostul fotbalist internaţional Daniel Timofte, se menţine pe primul loc în clasamentului seriei 1 al Ligii a III-a şi are ca obiectiv promovarea în liga secundă.

Avem stadion de Liga a II-a şi fotbalişti de Ligă III

Chiar dacă formaţia brăileană evoluează în Liga a III-a, avem stadion de Liga a II-a. Stadionul Brăilei surclasează, în ceea ce priveşte capacitatea, stadioane de renume şi tradiţie din ţară, chiar şi din prima ligă de fotbal. Un exemplu ar fi stadionul echipei Dinamo, „Ştefan Cel Mare", care are o capacitate de 15.300 de locuri.

În plus, gazonul care acoperă suprafaţa de joc poate face faţă cu brio cerinţelor de Ligă I. „De departe avem cel mai bun gazon din Liga a III-a. E competitiv chiar şi pentru Liga I", punctează Adelin Soare, preşedintele CF Brăila.

Mai mult decât atât, pe stadionul Brăilei se organizează şi curse de dirt-track, de altfel fiind singura pistă de dirt-track din România.

Cătălin Tarcea, un fan înfocat al fotbalului consideră că deşi stadionul a fost modernizat, echipa încă suferă la capitolul performanţă.

„Cu toate că baza de antrenament este una modernă, de Liga a II-a sau chiar Liga I, asta nu înseamnă că echipa se ridică la acelaşi nivel, fiind chiar în pragul mediocrităţii. Dacă nici în acest sezon nu va promova în cel de-al doilea eşalon, cu atât mai mult cu cât, se pare că din sezonul viitor vor fi reprezentate în prima liga două comune Brăneşti şi Stejaru. Asta ar trebui sa puna pe toată lumea pe gânduri", ne-a spus Cătălin Tarcea, care a jucat o perioadă la Dunarea Smârdan-juniori.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite