Brăila: Poliţiştii de la Serviciul Rutier recomandă prudenţă în conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada şi ninsoarea pun probleme şoferilor
Zăpada şi ninsoarea pun probleme şoferilor

Având în vedere faptul că temperaturile diurne au devenit negative şi deoarece în această perioadă feomenele meteorologice pot influenţa cu efecte negatice circulaţia autovehiculelor poliţiştii de la Serviciul Rutier vin cu câteva recomandări pentru şoferii amatori.

Pentru evitatarea neplăcerilor polişiştii insistă ca şoferii aflaţi în trafic în această perioadă să adopte o conduită preventivă.

Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă sau în paralel trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a elimia obligaţia unor frânări bruşte fapt care duce la derapare şi lovirea celor care circulă în paralel!

„O pătură lăsată pe bancheta din spate a maşinii se poate dovedi a fi mai mult decât benefică în anumite condiţi. De asemenea, chiar dacă vă deplasaţi numai 50-60 de kilometri de municipiu, o lopată de zăpadă demontabilă în portnagajul maşinii vă poate scoate din necaz", ne-a declarat inspectorul Doru Stăncună de la Serviciul Poliţiei Rutiere.

"În condiţii de zăpadă şi polei, nu se recomandă folosirea pedalei de frână ci folosirea cu precădere a frânei de motor, prin trecere de la o treaptă de viteză superioară la una inferioară", ne-a explicat poliţiştul.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite