Brăila: Lotul I din Centrul Istoric este mai scump decât se estimase/Află de aici explicația autorităților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul: modificarea cotei unice a TVA de la 19 % la 24 % la data de 1 iulie 2010. Actualizarea structurii devizului general a investiţiei cu TVA se ridică la 14.816.000 lei.

După ce la începutul lunii august consilierii județeni au votat suplimentarea bugetului proiectului de reabilitare a Centrului Istoric Lotul 1 cu un milion de lei, acum au votat actualizarea devizului general al investiției. Măsura a fost luată ca urmare a creșterii valorii TVA de la 19 % la 24 % de la 1 iulie 2010.

Proiectul de reabilitare a Centrului Istoric Lotul 1 cuprinde Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei, Centrul Cultural Nicăpetre, Casa Memorială „Panait Istrati", corpurile B și C ale Muzeului Brăilei.

image

Pentru sistematizarea pe verticală a Secţiei de Etnografie din Grădina Mare consilierii au dat în plus, în august, 476 mii lei, iar pentru cea de la Centrul Cultural Nicăpetre, 524 mii lei.

Eroare: Centrul Istoric al Brăilei este mai scump cu un million de lei/Află de aici motivele suplimentării

Necesitate

„Este vorba de o creștere a TVA aferentă plăților efectuate după data de 1 iulie", spune Gabriel Ioan, directorul Direcției Strategii, Integrare Europeană, Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean.

Actualizarea structurii devizului general în valoare totală inclusiv TVA este de 14.816 mii lei, din care construcții-montaj 14.337 mii lei.

Valoarea totală a investiţiilor pe acest lot a fost estimată la 3.527.033 euro, iar cofinanţarea din partea CJ ar fi trebuit să fie de 1.352.100 euro. În final însă, CJ a plătit toată suma.

Cerere: Undă verde pentru a merge cu viteză în Brăila/Vezi aici ce spun autoritățile

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite