Eroare: Centrul Istoric al Brăilei este mai scump cu un million de lei/Află de aici motivele suplimentării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivele: modificarea valorii TVA, cererea constructorului, dar şi neglijenţa unor funcţionari publici. Secţiei de Etnografie a Muzeului Brăilei din Grădina Mare și Centrul Cultural Nicăpetre au nevoie de un milion de lei în plus pentru a fi puse în circuitul turistic.

Reabilitarea Centrului Istoric scoate noi sume de bani din buzunarul Consiliul Judeţean (CJ). Casa Memorială Panait Istrati, Centrul Cultural Nicăpetre, Muzeul de Istorie şi Secţia de Etnografie au nevoie de bani în plus pentru a fi date în folosinţă.

Consilierii au cerut explicaţii privind sumele în plus solicitate în proiectul de hotărâre privind modificarea bugetului veniturilor şi cheltuielilor în afara bugetului local pe anul 2010, dar în final şi-au dat acordul.

Se caută vinovaţi

„La toate proiectele cresc sumele. Atitudinea constructorului Prodomus a fost sub orice critică. La acestea se adaugă inconştienţa oamenilor din CJ care nu au sesizat anumite aspecte şi au semnat. Vinovaţi suntem cu toţii. Nu îmi convine că trebuie să dăm iarăşi bani, dar ne mândrim că au ieşit atât de bine", a precizat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ.

image

Pentru sistematizarea pe verticală a Secţiei de Etnografie din Grădina Mare consilierii au dat în plus 476 mii lei, iar pentru cea de la Centrul Cultural Nicăpetre, 524 mii lei.

Cele patru imobile aparţin CJ Brăila, valoarea totală a investiţiilor pe acest lot a fost estimată la 3.527.033 euro, iar cofinanţarea din partea CJ ar fi trebuit să fie de 1.352.100 euro. În final însă, CJ a plătit toată suma.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite