Brăila: Garda a dat amenzi de 4.000.000 de lei de la începutul anului/Vezi aici unde s-au făcut cele mai multe verificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

N-au dat bonuri fiscale, au funcţionat ilegal sau n-au declarat TVA-ul. Acestea sunt cele mai importante neregului constatate de comisarii Garzii Financiare Brăila de la începutul acestui an. Ca urmare, contravenienţilor le-au fost confiscate bunurile, li s-au luat banii şi au primit şi amenzi de ordinul a milioane de lei.

Asta au păţit 2.524 de operatori economici brăileni depistaţi cu abateri de comisarii de la Gardă, dintre cei 3.416 verificaţi în primele zece luni ale anului 2010. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 4.000.000 lei, iar valoarea totală a confiscărilor 11.750.000 lei.

Evaziune fiscală "înfloritoare"

Un brăilean a dat în judecată Instituţia Preşedintelui.Vrea să fie Primul Român Liber de Comunism

"Controlul a vizat, în principal, respectarea normelor de comerţ, urmărirea, prevenirea, descoperirea şi înlăturarea operaţiunilor ilicite, verificarea modului de producere, depozitare, circulaţie şi valorificare a bunurilor în toate locurile şi spaţiile în care operatorii economici au desfăşurat activităţi comerciale, precum şi depistarea şi combaterea activităţilor ilicite care generează fenomenul de evaziune fiscală, de spaţii clandestine neautorizate şi nedeclarate", ne-a declarat Marcel Constantin, comisarul şef al Gărzii Financiare, Secţia Brăila.

Urmare a neregulilor constatate, s-au deschis 41 de dosare de cercetare penală, valoarea prejudiciilor fiind de 10,11 milioane lei.
133 de agenţi economici s-au ales cu activitatea suspendată.

Cele mai multe verificări s-au făcut în domeniul construcţiilor şi al prestărilor de servicii, 2289 la comercianţii de cereale, produse de morărit şi panificaţie - 437 şi la cei din pieţe, târguri, oboare, en-gross şi en-detail - 330.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite