Brăila: VIDEO - Agentul 007 cu 44 de identităţi, trimis după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Turlacu, de 31 de ani, este „cazat" în închisoarea din Galaţi, dar va da socoteală în faţa instanţelor brăilene. Braşoveanul care a speriat jumătate din România cu ţepele pe care le-a administrat unor firme de telefonie mobilă şi băncilor, prin metoda „44 de buletine la purtător", a fost dat pe mâna judecătorilor.

EXCLUSIV/ Ţeparul „Vampirică", identităţi false cu facturi furate

Infractorul „de catifea" Radu Turlacu, originar din Braşov, este de mai bine de 60 de zile în custodia anchetatorilor de la Brăila. El a fost transferat la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă din Galaţi. Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit la sfârşitul lunii decembrie, pe 30, la scurt

image

timp după încheierea referatului de urmărire penală.

Reamintim că pe 16 octombrie 2009 a fost săltat de oamenii legii chiar în timp ce încerca să contracteze un abonament de telefonie mobilă folosindu-se de una dintre cele 43 de identităţi false şi de unul dintre cele 35 de contracte, de asemenea false, de deţinere a unui imobil.

„Poliţiştii şi procurorul au încheiat urmărirea penală şi au propus trimiterea în judecată, la data de 22 decembrie. La acea dată, bărbatul era în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

A încercat şi „Berceanu"

Potrivit referatului de urmărire penală, Turlacu este acuzat de înşelarea a cinci firme din Brăila, cu câteva mii de lei, contravaloarea telefoanelor mobile pe care le-a primit. Capetele de acuzare: înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals în formă continuată şi furt.

image

În diplomatul său, anchetatorii au găsit, între cele 43 de buletine, multe cu nume sonore. Un act ce le-a atras poliţiştilor atenţia este un buletin pe numele „Berceanu Eugen".

„Imediat ce i s-a prelungit mandatul de arestare preventivă, Turlacu a fost transferat în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Galaţi, fiindcă faptele sale sunt dintre cele mai grave. El va fi adus la Brăila pentru a fi prezentat în faţa instanţei", ne-a declarat procuror Marinela Coşniţă,

image

purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

El era căutat în Sibiu şi Braşov pentru fals în înscrisuri şi falsificare de monedă. Ba chiar, pe numele său există deja o condamnare la trei ani de închisoare, în Braşov.

Turlacu a călcat şi câteva firme de telefonie şi bănci din Sibiu. Prejudiciul total stabilit de anchetatori se ridică, până la această dată, la 60.000 de euro.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite