Braşov: EXCLUSIV/ Ţeparul „Vampirică“, identităţi false cu facturi furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV/ Ţeparul „Vampirică“, identităţi false cu facturi furate
Braşov: EXCLUSIV/ Ţeparul „Vampirică“, identităţi false cu facturi furate

Agentul 007 de Braşov, le-a scăpat poliţiştilor printre degete în 2007. Braşoveanul cu 44 de identităţi, şi amicii săi furau din cutiile poştale facturile la utilităţi ale locatarilor şi în baza lor îşi fabricau cărţi de identitate pentru a obţine credite.

Citeşte şi:


Radu Turlacu, braşoveanul cunoscut în anturajul său drept Vampirică, pusese la punct o reţea bine organizată. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov (BCCO) spun că îl vizau pe Turlacu încă din 2007, când l-au cercetat pentru fals de monedă şi aderare la săvârşirea infracţiunii de falsificare în vederea obţinerii de credite bancare. La locuinţa lui Turlacu din Braşov, oamenii legii au găsit peste 20 de cărţi de identitate falsificate.

Acţiona cu mai multe persoane şi luau credite fără garanţie, doar cu buletinul, dar nu sume mari. Când ridicau banii, lăsau ratele pentru două-trei luni, pentru a nu da de bănuit. L-am prins în flagrant când încerca să ridice creditul. L-am reţinut, dar apoi a fost eliberat. Ulterior s-a sustras cercetărilor“, a precizat comisarul şef Gabriel Florescu, şeful BCCO Braşov.

Falsuri cu facturile altora

Radu Turlacu s-a mutat în Sibiu, unde a locuit, o perioadă, fără forme legale şi a continuat să dea „tunuri“ la bănci.
Poliţiştii spun că Turlacu era omul din umbră al reţelei formate din patru indivizi, toţi din Braşov, dar nu se expunea, pentru că era urmărit. În primăvara anului trecut, el şi complicii săi au creat un prejudiciu estimat la două miliarde de lei.
Modul în care falsificau documentaţia necesară era ingenios. „Se duceau într-un bloc şi furau facturile la utilităţi din cutiile poştale şi îşi creau identităţi false. Dacă titularul facturii era, să zicem, Gheorghe Popescu, îşi falsificau cărţile de identitate pe numele Marius Popescu, fiul lui Gheorghe Popescu“, a declarat comisarul Sebastian Veştemean, şeful Serviciului de Combaterea Crimei Organizate Sibiu. 

Filmul flagrantului din 2007

Poliţiştii de la Crimă Oganizată Sibiu au aflat când Turlacu intenţiona să dea o nouă lovitură şi au vrut să-l prindă în flagrant. „Unul dintre ei a intrat în bancă, iar ceilalţi trei, împreună cu Turlacu, aşteaptau într-un restaurant. Când cel din bancă se pregătea să ridice banii, l-am prins. Am ieşit cu el şi ne-am îndreptat spre restaurant, să-i ridicăm şi pe ceilalţi. Turlacu a reuşit să fugă, însă“, a mai spus comisarul Sebastian Veştemeanu.

Asupra celor prinşi, poliţiştii au găsit patru dosare pregătie pentru a obţine credite bancare cu acte false. La o percheziţie efectuată la locuinţa din Sibiu, unde Turlacu locuia fără forme legale, poliţiştii au găsit 95 de milioane de lei vechi, un laptop, o imprimantă, două calculatoare şi mai multe înscrisuri bancare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite