Brăila: Adolescenţii, între comportament rebel şi dorinţa de evadare. 21 de minori au fugit de acasă de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în prezent, 21 de minori au părăsit în mod voluntar domiciliile şi au fost daţi dispăruţi de familiile lor. Toţi minorii, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, majoritatea fete, au fost daţi dispăruţi şi puşi în urmărire la nivel naţional, fiind găsiţi de poliţişti şi reîncredinţaţi familiilor, ulterior, urmând să fie consiliaţi de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de A

Patru tineri s-au dat în stambă aseară într-un local din Brăila

În atenţia liceenilor brăileni: Administraţia Naţională a Penitenciarelor îşi prezintă oferta de şcolarizare

Ţinând cont de acest fapt, poliţiştii de la Compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, vin în sprijinul părinţilor şi copiilor cu o analiză de specialitate.


Copiii, adolescenţii, tinerii sunt personalităţi în formare, personalităţi în curs de cristalizare, comportamente antisociale sau chiar conduite la limita legii. Climatul familial joacă un rol important în formarea personalităţii copiilor şi adoptarea unor comportamente mai mult sau mai puţin dezirabile din punct de vedere social.


Mediu familial carenţial

Modelul parental valorizant sau devalorizant, transmiterea de către părinţi a unor valori de identificare vor ajuta la structurarea personalităţii copilului. Atunci când carenţele şi conflictele afective din mediul familial, tulburările relaţiilor familiale, inegalităţile de atitudine manifestate de ambii părinţi faţă de copil depăşesc anumite limite de intensitate şi durată, acestea pun în pericol sentimentul de securitate al copilului şi, în consecinţă, armonia dezvoltării personalităţii sale.

Fuga de acasă

Fuga de acasă se manifestă atât ca reacţie de opoziţie faţă de mediul care nu-l satisface, cât şi ca speranţă confuză de a găsi altundeva ceea ce îi este refuzat în familie. Fuga de acasă apare ca reacţie de apărare şi protest şi este determinată de factori de mediu precum: dezorganizare familială, alcoolism şi conduite agresive ale părinţilor, carenţe afective ale acestora.


Aşadar, fuga este un semnal de alarmă şi, chiar din primul moment, impune reorganizarea condiţiilor socio-familiale, educative şi psihologice pentru prevenirea recidivelor „fugarului" care trebuie ajutat să-şi depăşească dificultăţile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite