Exclusiv : Stigmatizaţi pe viaţă, copiii pe care criminalii îi lasă fără părinţi ajung la mila statului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel, băieţelul care, în Ajunul Crăciunului, şi-a văzut mama omorâtă, a fost salvat de medici şi de Protecţia Copilului. Valul de violenţă care s-a abătut asupra Brăilei, i-a afectat, mai ales, pe copii. Ei înşişi victime - vezi cazul lui Petruş, băieţelul ucis în bătaie părinţi, copiii trăiesc drame inimaginabile.

Este cazul lui Gabriel Ţâmpu, copil care, la doar doi ani şi jumătate - în doar trei zile -, şi-a văzut întreaga lume dată peste cap.
În Ajunul Crăciunului, Marian Garcef, de 36 de ani, "om de bază" la ferma familiei Tănase, de la Vărsătura, a omorât-o în bătaie pe Iustina Ţâmpu, de 39 de ani, sub privirile îngrozite ale băieţelului.

Criminaliştii fac în prezent cercetări asidue şi au cerut judecătorilor prelungirea perioadei de arest preventiv a criminalului, cu încă 30 de zile.

"Copilul se afla împreună cu mama lui, Iustina Ţâmpu, în momentul în care aceasta a fost lovită de către Marian Garcef, cu pumnii, cu picioarele şi cu o coadă de cazma, în mai multe reprize. Victima a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, urmare a şocului traumatic şi hemoragic, din pricina multiplelor leziuni suferite. Personalul de la Ambulanţă, care a transportat-o pe femeie la spital, l-a luat şi pe minor în salvare, altfel ar fi rămas singur acolo", a precizat procurorul criminalist Mădălin Năvădaru, care s-a ocupat de caz.

În aceeaşi salvare

În acea noapte, la fermă, nu erau decât maidanezi şi frig de crăpau pietrele. După ce-a asistat la supliciul mamei, copilul a fost, practic, salvat de cei de pe ambulanţă, care l-au dus la Pediatrie, la Spitalul Judeţean.
În acest timp, mama micuţului se stingea în chinuri, iar poliţiştii se aflau pe urmele criminalului.

Garcef a fost capturat în noaptea de 24/25 decembrie, ora 1.10 - chiar în ziua de Crăciun.

În aceeaşi zi, la propunerea procurorului criminalist, Tribunalul Brăila a emis mandate de arestare preventivă pe numele celui care, pe motiv că Iustina ar fi furat de la fermă, a ucis-o în bătaie, lăsând un copil orfan.

"Am fost sesizaţi de către Spitalul Judeţean de Urgenţă, în legătură cu acest caz. Femeia ucisă mai avea trei copii, cu vârste între 6 şi 15 ani, care se aflau în plasament, la o familie, după ce fuseseră în grija tatălui. Am identificat în cel mai scurt timp un asistent maternal profesionist, care, pe 25 decembrie, l-a luat pe copilul de doi ani şi jumătate, aşa încât să facă Sfintele Sărbători într-o familie", a precizat Simona Cimpoae, director adjunct al Protecţiei Copilului.


Şi copiii criminalilor plătesc pentru părinţi

Drame neînchipuit de mari trăiesc şi copiii criminalilor, care, rămaşi fără părinţi, plătesc pentru greşelile altora. Marian Garcef, autorul crimei de la Vărsătura, a declarat că este căsătorit şi are doi copii, cu toate că locuia la Ferma Tănase de unul singur. Unde sunt copiii lui acum şi cine-i ajută, Dumnezeu ştie.

Mirela Smadu, femeia de 31 de ani care, împreună cu iubitul mai tânăr, Viorel Dragomir, l-a schingiuit şi l-a trimis pe lumea cealaltă pe Petruş, de trei ani şi jumătate - propriul copil - n-o să-şi mai poată vedea, o vreme, copiii.
Mirela a mai pierdut un copil, care a murit la o săptămână de la naştere, iar alţi trei copii, cu vârste între 6 şi 11 ani - rezultaţi din diverse relaţii de concubinaj -, sunt daţi în plasament.

Zilele acestea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Brăila a declanşat cea mai amplă acţiune de salvare a copiilor aflaţi în familii dezorganizate şi sărace, copii care trăiau, până acum, în cea mai cruntă mizerie. Decăderea din drepturi a părinţilor nevolnici, care nu-şi merită odraslele, a devenit, de acum, o certitudine.

Chiar şi aşa, copiii celor care trăiesc din alocaţii plătesc, la rândul lor, pentru greşelile părinţilor lor. Chiar şi drumul până la Centrul Maternal este, pentru micuţii dezrădăcinaţi, o dramă.

Citeşte  mai multe despre cazuri  de copii maltrataţi:

Caz şocant la Brăila: Copiii, făcuţi pentru băutură şi ţigări: „Dacă îi luaţi, eu din ce mai trăiesc, că nu mai iau alocaţia?!”

Cum au ajuns copiii din Brăila să moară sub ochii autorităţilor?!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite