Brăila:Poliţiştii au reuşit capturarea a doi bucureşteni, escroci profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri un bătrân de 70 de ani a care în urmă câteva luni a fost escrocat de doi indivizi a sunat la poliţie spunând că i-a văzut pe cei care i-ai pricinuit o pagubă de 10.000 lei. Poliţiştii s-au deplasat în locul indicat şi i-au identificat pe Marcel Nuţu de 56 de ani şi Petre Pană de 26 de ani, ambii din municipiul Bucureşti.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi sunt principalii suspecţi ai comiterii a două infracţiuni de înşelăciune, una împotriva reclamantului, în luna iunie 2010, şi una în dauna unui bătrân de 78 de ani din comuna Chiscani, în ziua de 22 aprilie 2009, pe ambii inducându-i în eroare, oferindu-le în schimbul banilor, un loz în plic „câştigător" cu autoturism.

EXCLUSIV: Cele mai mari despăgubiri stabilite de justiţia brăileană pentru o crimă/ Vezi aici filmul tragediei

La controlul efectiuat asupra celor doi s-au găsit sumele de 3.550 de euro şi 219 lei, precum şi mai multe ziare, diferite ediţii, o borsetă şi două pungi din plastic, toate folosite ca mod de operare în scopul înşelării posibilelor victime.

Cei doi escroci itineraţi au fost reţinuţi pe ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Mod de operare

Poliţiştii au stabilit modul de operare al celor doi escroci.

Astfel indivizii pândeau persoane în vârstă care ieşeau din băncile aflate în zona centrală. Aşa s-a întâmplat cu bătrânul care a efectuat o operaţiune bancară la sucursala unei bănci din municipiu şi, după ce a ieşit din sediul acesteia şi s-a îndreptat către o a staţie de autobuz, a fost acostat de un bărbat necunoscut care a intrat în vorbă cu el şi i-a spus că a scos suma de 50.000 de euro, dar că a primit o dobândă foarte mică.

În timp ce se deplasau un alt bărbat i-a interpelat şi le-a spus că a câştigat la loterie 500.000 de lei, arătându-le banii dintr-o borsetă şi mai multe lozuri de tip vechi capsate, cumpărate de acesta pentru a-şi reîncerca norocul şi a-şi mări câştigul.

În acel moment primul bărbat a cumpărat două lozuri, unul şi pentru bătrân, urmând să le achite după ce le desfac. Fără să vadă lozul, pe care bărbatul s-a aplecat şi i l-a băgat în ciorap, bătrânului i s-a spus că a câştigat un autoturism şi că vor împărţi banii, iar vânzătorului că lozurile au fost necâştigătoare.

Cel cu lozurile a insistat să le mai vândă două, punând şi un pariu pe jumătate din banii pe care îi are la el că sunt câştigătoare. Cel care îl însoţise pe bătrân i-a cerut să pună şi el diferenţa de pe lângă cei 50.000 de euro pe care îi are el şi să participe la pariu.

„Bătrânul, crezând că are în ciorap lozul câştigător şi că poate câştiga foarte mulţi bani fără să facă altceva decât să parieze, a mers la bancă şi a retras suma de 10.000 de lei.
În faţa sucursalei, cel cu care participa la pariu a băgat banii într-o pungă, inclusiv suma în euro şi lozul câştigător, apoi i-a spus bătrânului să o bage sub haină şi să se întâlnească în faţa unui hotel din municipiu pentru că lozurile au fost necâştigătoare şi au câştigat pariul, urmând să primească banii de la celălalt bărbat.
După ce a aşteptat circa 50 de minute, bătrânul a mers la bancă să depună toţi banii, însă, în pungă nu se afla decât un ziar mototolit, tipărit în Constanţa şi datat 15 aprilie 2009"
, ne-a explicat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al poliţiei brăilene, modul în care s-a derulat escrocheria.

Constatând că a fost înşelat, septuagenarul s-a prezentat la Poliţie şi a reclamat înşelăciunea.

Nu este exclus ca bucureştenii să fie căutaţi şi de poliţiştii din alte judeţe, pe und ecei doi s-au plimbat în căutare de naive pe care să-i fraierească

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite