Brăila:Deşi carnea de porc a rămas la aceleaşi preţuri ca anul trecut, comercianţii spun că îi pândeşte falimentul/FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile sunt la fel ca anul trecut
Preţurile sunt la fel ca anul trecut

Vânzătorii din Piaţa Mare îşi amintesc de anii 1998 şi 1999, când, din cauza sărăcirii bruşte a populaţiei, mulţi dintre ei au fost nevoiţi să pună lacătele pe magazine.

Galerie foto aici

La Brăila, s-a reuşit menţinerea unor preţuri scăzute la carnea de porc, mai ales că aici sunt doi mari crescători români de porci, dar şi producători de preparate.

Cu toate acestea, vânzările trenează.

Chiar dacă negustorii au umplut galantarele cu carne, măruntaie, maţe, toate numai bune pentru prepararea produselor tradiţionale de Crăciun, cumpărătorii se lasă aşteptaţi.

„Preţurile sunt la fel ca anul trecut. Dar, dacă anul a trecut deja - la sfârşitul lunii noiembrie - piaţa se mişcase binişor, acum, pur şi simplu ne întrebăm dacă vom reuşi să vindem marfa la timp în termenul de garanţie. Vine luma se uită, întreabă şi pleacă mai departe", ne-a declarat Ionela Agache, vânzător la o carmangerie.

Citeşte şi:

Ţăranii din Botoşani îşi vînd porcii pe internet la preţ de criză!

Pensionarii îşi ajută copiii

În general, în Piaţa Mare, principalii clienţi sunt cei care locuiesc în zonă sau bătrânii care, pentru un preţ mai bun, cu câţiva lei, bat uneori drumul din cartierele Vidin sau Viziru.

"Am venit din cartirul Progresul pentru că de regulă aici fac cumpărturile. Orice s-ar zice, Piaţa Mare rămâne cea mai ieftină din oraş iar hypermarket-urile cu toate promoţiile lor nu reuşesc să vândă pe mai puţini bani ca aici. Din păcate, lipsa banilor se face simţită. Copiii sunt amândoi şomeri, i-am mai ajutat şi noi. Acum să vedem, după ce iau pensia, cum îi ajutăm să petreacă sărbătorile cât de cât aşa cum am fost obişnuiţi dintotdeauna", ne-a declarat Vasile Irimia, pensionar, fost tehnolog la „Promex".

Porcii de ţară, mai scumpi

Doar 10% la preţ face diferenţa între porcii preluaţi din gospodăriile oamenilor şi cei din crescătorii. Comercianţii şi cumpărătorii mei preţenţioşi spun însă că gustul celor crescuţi în gospodării este mai bun.

„Cei crescuţi în gospodării sunt pregăţiţi tradiţional, şoricul este pârlit la foc, nu sunt opăriţi ca aceia din crescătoriile mari. Pentru masa de Crăciun intenţionez să cumpăr o bucată de pulpă şi un cotlet de porc de gospodărie, măcar pentru a ne readuce aminte de mirosul din bucătăria mamei de acun 50 de ani", ne-a spus un alt cumpărător din Piaţa Mare.

Comerciaţii spun că anul acesta este, de departe, cel mai păgubos din punct de vedere al vânzărilor şi al profitului.

Cu toţii însă aşteaptă zilele de 14-15 decembrie, când vor începe să intre salariile şi pensiile

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite