EXCLUSIV: Ţăranii din Botoşani îşi vînd porcii pe internet: Un localnic din Suliţa a vândut 10 porci online în numai trei zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrică Macahon( 48 ani) a postat vineri un anunţ pe internet şi a vândut deja 10 porci de câte 100 de kilograme, crescuţi ecologic. Omul recunoaşte că este prima dată când face afaceri online şi este asaltat de clienţi. Porci ecologici la preţ de criză vând online şi ţărani din Adăşeni, Vârfu Câmpului, Dângeni ori Bucecea.

Vezi aici cum s-au umflat preţurile în pieţe peste noapte!

„Vând porci de Crăciun:au 100 kg şi preţul e de 10 lei kg în viu!" aşa arată anunţul postat pe 3 decembrie de copiii lui Petrică Macahon pe un site de anunţuri online. Om simplu de la ţară , obişnuit doar cu munca, Petrică Macahon este însă deschis spre tot ce e nou şi tocmai de aceea  i s-a părut interesantă ideea să îşi vândă virtual animalele crescute în gospodărie „ Copiii stau la Botoşani şi sunt pasionaţi de calculatoare. Eu nu ştiu mare lucru despre internet dar ei m-au convins că aşa se fac mai nou afacerile că au văzut şi la televizor.  Am râs şi nu am crezut o clipă că voi vinde ceva. Dar uite că au avut dreptate: pe internet toată lumea te ştie! „ a spus Petrică Macahon, crescător de animale.

Nu mică i-a fost mirarea omului când primii clienţi au sunat imediat după postarea anunţului. În trei zile a vîndut 10 din cei 12 porci din rasa „ marele alb" pe care îi creşte ecologic din aprilie" Le-am spus că nu las la preţ pentru că i-am crescut ecologic cu boabe, grâu şi lucernă. Nu le-am dat deloc îngrăşământ şi carnea e sănătoasă. I-am dat pe toţi cu 10 lei pe kilogram în viu şi am făcut o afacere că nu am mai cheltuit bani cu drumul la piaţă în Botoşani" a mai spus Petrică Macahon.

Spre afacerile online s-au orientat anul acesta şi ţăranii din Adăşeni, Vârfu Câmpului, Dângeni ori Bucecea. Preţurile variază între 8 şi 10 lei/kg în viu iar grăsunii nu au mai puţin de 100 de kilograme.

 Detalii despre acest subiect, mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite