Brăila:CET a declarat război asociaţiilor de proprietari
0În pragul iernii, societatea are de recuperat restanţe de 17 milioane de lei şi a apelat la instanţă pentru a-i executa pe debitori. SC CET SA Brăila a dat în judecată zilele trecute peste 100 de asociaţii de proprietari pentru recuperarea sumelor pe care acestea le datorează societăţii.
Societatea de termoficare are de recuperat de la cele peste 700 de asociaţii de proprietari din oraş circa 17 milioane de lei, datorii acumulate în timp, de care depinde în mare parte şi funcţionarea centralei.
Exclusiv: Zăcământ de gaze naturale, descoperit în judeţul Brăila
Şeful departamentului tehnic-comercial de la CET, Petrişor Motoc, crede că şi de această dată vor avea câştig de cauză în toate dosarele înaintate instanţei. "Avem la momentul acesta restanţieri cu câte două dosare pe rolul instanţei", ne-a declarat directorul tehnic de la CET.
Bani publici: Mii de euro aruncaţi „într-o gaură neagră” de către Consiliul Judeţean Brăila/VIDEO
Decizia conducerii CET de a demara procedurile de recuperare a banilor în instanţă, acum în pragul iernii, îi nemulţumeşte pe reprezentanţii asociaţiilor.
Moment nepotrivit
Marian Covache, preşedintele Federaţiei Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Brăila, consideră că CET-ul şi-a găsit un moment nepotrivit pentru a încerca să scoată banii de la oameni.
Apa de la robinet nu este toxică, asigură directorul Companiei de Utilităţi Publice Brăila
"Domnul director Motoc spune că CET-ul are mulţi bani de recuperat de la asociaţiile de proprietari rău-platnice. Problema este că nu sunt rău platnice ci nu pot plăti din cauza crizei, care la noi durează de câţiva ani, nu de anul acesta. De ce acţionează în instanţă acum în pragul iernii şi nu au făcut asta toată vara?!", spune Marian Covache.
Spitalul Judeţean Brăila este acuzat că a plătit sporuri ilegale/VIDEO
O lege neînţeleasă
În opinia lui Covache, legea ar da asociaţiilor de proprietari răgaz un an de zile să achite fără penalităţi datoriile acumulate la utilităţi.
Fenomen: Bucătăresele de la grădiniţă, angajatele părinţilor
Potrivit reprezentantului CET, actul normativ în cauză nu are încă norme de aplicare, dar oricum nu are legătură cu datoriile, în timp ce primarul municipiului, Aurel Simionescu, consideră că preşedintele FUAP a înţeles greşit, această posibilitate având-o doar proprietarii, în relaţia cu asociaţiile, şi nu asociaţiile către furnizorii de servicii şi utiliţăţi.
Brăila: Staţia de epurare creşte ca Făt Frumos
"Nu putem avea căldură dacă aceste servicii nu sunt plătite. Trebuie să găsim o formulă prin care asociaţiile să-şi achite datoriile către CET şi încă una prin care să ajutăm asociaţiile să colecteze banii de la oameni. Pentru că aşa cum cei de la CET spun că nu-i interesează Legea 175, pentru că ea face referire la asociaţii, aşa şi furnizorul de gaz poate spune că nu-l interesează că CET-ul nu poate recupera banii de la oameni. La noi există însă o problemă. Oamenii cam uită vara să plătească întreţinerea", susţine Simionescu.
Condiţii drastice pentru acordarea ajutoarelor de încălzire
Datoriile CET-ului au atins 60 de milioane lei
La sfârşitul lunii august, SC CET SA Brăila avea de achitat către furnizorii de combustibil peste 17 milioane de lei. Cam tot atât erau şi datoriile căte bugetul de stat şi asigurări sociale. Totalul datoriilor societăţii se ridicau însă la circa 60 milioane lei.
Brăila: Faţadele “sorcovă” au intrat în atenţia municipalităţii