Brăila:CAMPANIE-Blocaj birocratic în problema câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii maidanezi continuă să fie stăpânii străzilor
Câinii maidanezi continuă să fie stăpânii străzilor

Campania „Hai să scăpăm de teroarea câinilor!" iniţiată de cotidianul „Adevărul de Seară" a readus în atenţie eterna problemă a câinilor fără stăpân. Am primit nenumărate telefoane atât de la iubitorii de animale cât şi de la brăilenii care au fost muşcaţi de patrupedele fără stăpân.

Citiţi pe aceeaşi temă:Brăila: FOTOGALERIE / Oraşul, sub teroarea maidanezilor

În timp ce oamenii muşcaţi de câini ne-au povestit chinul prin care au trecut pentru a se recupera, iubitorii de animale ne-au bombardat cu telefoane şi mail-uri prin care ne transmiteau că ar fi bine să abandonăm acest subiect.

Daniela Dragomir, reprezentantul Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor la Brăila, susţine în unul dintre mail-urile transmise pe această temă că "iubitorii de animale trebuie să facă orice, oriunde, chiar aflându-se în medii potrivnice, pentru a-şi urma convingerile, pentru a schimba lucrurile în bine".

Singura soluţie propusă şi de municipalitate pentru rezolvarea măcar în parte a acestei probleme este sterilizarea maidanezilor. Numai că acest lucru nu este posibil atâta timp cât niciun ONG nu poate asigura finanţarea necesară acestui proiect. Iubitorii de animale i-au adus chiar şi pe cei de la Fundaţia Vier Pfoten la Primărie pentru a steriliza gratuit câinii fără stăpân.

Şi acest demers a fost însă blocat de condiţia pusă de Fundaţie pe 28 august 2008: "Primăria Brăila să înceteze atât scriptic cât şi faptic colaborarea cu APAM Horez, deoarece activitatea desfăşurată de APAM Horez contravine în mod categoric principiilor şi proiectelor derulate de Vier Pfoten".

Discuţiile cu Fundaţia au fost reluate ulterior, dar fără a se ajunge la o înţelegere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite