Brăila: FOTOGALERIE / Oraşul, sub teroarea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii sunt întâlniţi la toate colţurile de stradă
Maidanezii sunt întâlniţi la toate colţurile de stradă

Brăila lui Terente sau Brăila lui Codin? Mai degrabă, Brăila maidanezilor! În oraş sunt 15.000 de câini vagabonzi. Nu mergi nici zece metri pe stradă fără să îţi iasă în cale un câine. Îi vezi peste tot, în pieţe, în parcuri, lângă şcoli sau spitale, chiar şi în apropierea instituţiilor publice.

Galerie foto aici

CITIŢI ŞI: Maidanezii se plimbă nestingheriţi prin curtea spitalului

La nici o zi de la demararea campaniei „Hai să scăpăm de teroarea câinilor!", brăilenii au luat atitudine. Telefoanele au început să sune, iar mail-ul redacţiei a fost bombardat de mesaje, semn că maidanezii îi exasperează pe brăileni. Şcoşi din minţi de câinii fără stăpân, oamenii cer autorităţilor să ia măsuri concrete.

Spre exemplu, la Spitalul de Psihiatrie, unde nimic nu are trebuie să tulbure liniştea pacienţilor, sunt o mulţime de maidanezi.

„Toată mâncarea care rămâne de la spital este dată câinilor. În timpul zilei, toată haita stă în curtea spitalului, iar noaptea sunt lăsaţi pe stradă. Nu vă pot spune ce urlete se aud că nici nu te poţi odihni", ne-a spus Cornel Popa, care locuieşte în apropierea spitalului şi este exasperat de lătratul câinilor.

Reacţii în lanţ

Un alt brăilean ne-a scris pe mail-ul redacţiei că se alătură campaniei iniţiate de cotidianul „Adevărul de Seară".

„În cartierul Viziru, zona Gospodina, sunt foarte mulţi câini. Nu poţi ieşi nici măcar singur afară, darămite cu un copil mic. Nimeni nu face nimic. Este doar subiect în campaniile electorale. Mă alătur campanie dumnevoastră şi aştept acţiuni concrete. Poate citim şi noi contractul dintre Primărie şi domnul Horez", ne-a scris Gabriel Lala.

În altă ordine de idei, câinii fără stăpân reprezintă un real pericol pentru elevi. În preajma unităţilor şcolare îşi fac veacul adevărate haite.

"Vinovată e lumea care le dă de mâncare. Cine are bani şi nu are ce face cu ei, mai bine ar ajuta un copil. Noi avem gard metalic în jurul şcolii, însă câinii se mai strecoară printre gratii. Am colege care au fost muşcate de câini în drum spre locul de muncă", ne-a spus prof. Maria Roman, directorul Şcolii "Dimitrie Cantemir".

De cealaltă parte a baricadei, sunt persoanele care luptă pentru drepturile animalelor.

"Trebuie să le oferim condiţii mai bune de trai, civilizate. În numele a zeci de mii de iubitori de animale, vă spun, că singura soluţie civilizată, cu reale rezultate, este sterilizarea şi returnarea în teritoriu. Aşa s-a făcut în toate ţările civilizate şi au ajuns să nu mai aibă câini comunitari", spune Cosmin Cândea.

Cotidianul „Adevărul de Seară" împreună cu cititorii săi cere autorităţilor şi organizaţiilor să găsească urgent o soluţie pentru problema câinilor fără stăpân.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite