Bilanț: Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu” ne-a costat 180.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii din bugetul local au fost sporiţi cu ajutorul sponsorizărilor. Au cântat: Loredana Groza, Ovidiu Komornyik şi Eva Kiss. Chiar dacă ediţia 2010 a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” s-a desfăşurat cu un buget mai redus faţă de cel de anul trecut, acest lucru nu a afectat calitatea festivalului.

Festival de criză, dar de calitate superioară. Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu" a costat 180.000 lei, bani proveniţi din bugetul local, la care s-au adăugat diferite sume din sponsorizări.

Din banii publici au fost asigurate cazarea, sunetul, premiile, onorariile recitalurilor, ale prezentatorilor şi ale membrilor juriului, dar şi orchestraţia.

GALERIE FOTO: Trofeul „George Grigoriu" şi maşina au plecat tot în Moldova/Câștigătoarea nu are permis de conducere

„A fost mai greu din punct de vedere financiar, dar ediţia de anul acesta a fost înconjurată de multă bunăvoinţă din partea prestatorilor de servicii, cazare, masă, dar şi din partea personalităţilor artistice", precizează Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie şi organizatorul festivalului alături de Consiliul Judeţean Brăila.

VIDEO: Află de aici cine sunt laureații celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară George Grigoriu

Cu ajutorul sponsorilor s-au realizat cele patru modele de afişe şi caietele de sală. De asemenea, tot din sponsorizări au fost asigurate cazarea, artificiile şi florile. Trofeul festivalului, un autoturism Opel Zafira, a venit tot din partea sponsorilor.

„Grigoriu", un triumf!

FOTOGALERIE: Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu” a început/Vezi aici care au fost primii concurenți

Pentru trei zile, în perioada 14 - 16 mai, Brăila a fost în centrul atenţiei graţie Festivalului „George Grigoriu".

„Nota specială a acestei ediţii din punctul de vedere al organizatorului este aceea că toată lumea a fost preocupată ca festivalul să poată avea loc cu un buget mult diminuat, dar la o calitate care, spun specialiştii, a făcut din festivalul nostru cea mai importantă manifestare de gen din ţară", spune Maria Puşcaciu.

Cristina Manuc iubește muzica mai presus de orice

Anul acesta, trofeul festivalului a fost câştigat de Olga Gorcinschi, din Republica Moldova. Pentru Consiliul Judeţean şi Centrul de Creaţie, pregătirile pentru cea de-a VII-a ediţie a festivalului vor începe încă din luna septembrie.

Mai valoros decât "Cerbul de aur"

Deseară începe Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”

„De la festivalul impecabil organizat, la prima ediţie, s-a ajuns azi la unul internaţional, pe care l-ar putea invidia Mamaia, poate chiar şi Cerbul de aur, de altfel nu o dată finaliştii de la aceste două concursuri şi-au încercat norocul la Brăila, fără mare suces!", a spus Octavian Ursulescu în prima seară a festivalului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite