VIDEO: Află de aici cine sunt laureații celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară George Grigoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzica de calitate, cele mai bune voci din ţară şi străinătate, artişti consacraţi şi personalităţi de marcă ale muzicii uşoare au făcut ca Brăila să devină pentru trei zile, capitala muzicii uşoare româneşti.

Trofeul „George Grigoriu" şi maşina au plecat tot în Moldova/Câștigătoarea nu are permis de conducere

Aseară, la Casa Tineretului a avut loc Gala Laureaţilor celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu".

„De la festivalul impecabil organizat, la prima ediție, s-a ajuns azi la unul internațional, pe care l-ar putea invidia Mamaia, poate chiar și Cerbul de aur, de altfel nu o dată finaliștii de la aceste două concursuri și-au încercat norocul la Brăila, fără mare succes!", a spus Octavian Ursulescu.

Juriul, format din Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Cornel Cristei, Eliane Dambre şi Rumiana Nacheva, şi condus de preşedintele Anton Şuteu a hotărât ca Premiul I, în valoare de 2.500 euro, să meargă la Alexandru Anghel din Bucureşti, elev al profesoarei Ozana Barabancea.

Tânărul de 24 de ani a mărturisit că i-ar plăcea să cânte alături de Tom Jones, Metallica sau AC/DC.

image

Popularitate pentru Brăila

Premiul II, 2.000 de euro, a fost câştigat de cel mai aplaudat concurent, Ioan Man, din Cluj Napoca, care cu toate că este orb cântă dumnezeieşte la pian.

Cristina Vasiu, din Hunedoara a obţinut Premiul III, în valoare de 1.500 de euro.

image

Menţiuni, de câte 500 de euro, au primit Andrei Ciobanu din Bacău, Alin Ignat din Alba Iulia şi Laura Sensi din Elveţia. Premiul Uniunii Muzicologilor şi Compozitorilor a ajuns la Cristina Croitoru din Republica Moldova, iar Premiul de Popularitate la Rebeca Drăguţ din Brăila.

„Acest festival este de un înalt nivel şi de un mare profesionalism", a punctat Eliane Dambre, membru în juriu. Şi ca o sugestie, Eliane a propus ca pe viitor să se creeze şi o secţiune pentru grupuri.

În urma prestației din concurs, Laura Sensi şi Alin Ignat au fost invitați de către Rumiana Nacheva, membru în juriu, la un festival important din Bulgaria.

Atât concurenții, cât și soliștii invitați în recitaluri au beneficiat de extraordinarul acompaniament al Big Band-ului Radio, condus de pianistul și compozitorul Ionel Tudor.

Gala Laureaților a fost urmată de recitalul cunoscutei artiste Loredana.

image

Festivalul concurs a fost organizat de Consiliul Județean Brăila și Centrul de Creație.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite