BILANŢ NEGRU: Anul 2010 a adus zeci de victime pe şoselele morţii din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2010, Drumul European care face legătura între Brăila şi Slobozia a preluat locul fruntaş în ceea ce priveşte numărul de accidente. Poliţiştii de la Serviciul Rutier spun că zona cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti a fost porţiunea de drum cuprinsă dintre Vărsătura şi Trei Movile.

Poliţiştii brăileni au sancţionat 12 şoferi în ultimele 24 de ore

13 victime în urma unor accidente produse, azi-noapte, în Brăila

Dramă: Accident mortal la Viziru, în Ajunul Crăciunului!

Unul dintre accidentele care ar fi putut fi evitat s-a produs la staţia Peco, chiar în Vinerea Mare. Mihaela Petre, de 40 de ani, din Brăila, se întorcea de la Mănăstirea Lacu Sărat, unde fusese împreună cu mama şi fiul ei.


Aflată la volanul unui autoturism Matiz, nu s-a asigurat atunci când a virat stânga pentru a intra pe DE 584 către Brăila şi a fost acroşată de un autoturism Opel, condus regulamentar de Aurelian Gheorghe, 28 de ani. În urma accidentului, Chira Petre, 68 de ani, mama şoferiţei, şi-a pierdut viaţa.


"Avem aici de-a face cu o intersecţie deosebit de periculoasă. De-a lungul timpului ne-am confruntat cu multe accidente grave, majoritatea produse de cei care, venind din staţiune, s-au grăbit să intre pe Drumul European", ne-a declarat inspectorul Doru Stăncună, de la Serviciul Poliţiei Rutiere.


Zona este în vizorul poliţiştilor care au luat măsuri deosebite pentru a îndepărta cât mai mult pericolul de accident. Pe 12 iunie, un bărbat care mergea pe mijlocul şoselei a fost spulberat de un autoturism care circula regulamentar.


Un accident mai puţin obişnuit s-a produs, tot în această zonă, în ziua de 17 iulie. Atunci, o biciclistă care nu s-a asigurat şi a schimbat brusc direcţia de mers a ajuns sub roţile unei maşini de şcoală. Şoferiţa în devenire era la prima sa lecţie de conducere în trafic.


"Sunt şi acum marcată de accidentul de atunci, nu pot să-mi explic de ce a trebuit să mi se întâmple tocmai mie aşa ceva", ne-a declarat Lidia Roman, cea care care se afla la volanul maşinii şcoală.


Deşi au fost câteva accidente care au şocat prin gravitatea lor şi în anul 2010, totuşi, numărul de venimente rutiere este în scădere accentuată faţă de anii 2009 sau 2008.


"Acţiunile de prevenire desfăşurate fără încetare, prezenţa în trafic a agenţilor, ca să nu mai vorbim de noile maşini radar care nu pot fi depistate de detectoare, au dus la o scădere vizbilă a numărului de accidente grave soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Noi avem o situaţie clară a locurilor cu potenţial de risc şi pentru 2011 avem un plan de bătaie, care, odată pus în aplicare, va duce la scăderea în continuare a evenimentelor de acest fel", ne-a declarat comisar Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţie Rutiere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite