Apel disperat: Caii sălbatici din Deltă, tot mai puţini, fără mâncare şi fără medicamente! Voluntarii Protecţiei Animalelor cer ajutorul populaţiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 54 de cai sălbatici cazaţi la ferma din comuna brăileană Urleasca au mai rămas 46. Se presupune că 19 dintre aceştia au anemie infecţioasă. Zeci de voluntari de la Protecţia Animalelor şi nu numai caută cu disperare hrană pentru aceştia, fiindcă, până acum, autorităţile nu s-au implicat să asigure cele necesare animalelor.

UPDATE

În acest moment, se recoltează probe de sânge de la cai pentru efectuarea analizelor.

Caii sălbatici, preluaţi de Vier Photen, vezi mai jos comunicatul acestora:

"Caii salvati de la abatorizare, preluaţi de fundaţia VIER PFOTEN!

Caii din grindul Letea se află în siguranţă deplină, nu mai există nici un risc ca exemplarele sănătoare să fie masacrate! Pentru prima data în România, nişte animale cu proprietari şi care urmau a fi duse la abator sunt întoarse din drum, urmând a fi transportate înapoi în locul din care au fost capturate într-un mod primitiv şi barbar în urmă cu doar câteva zile. Acolo, caii care au trecut prin momente cumplite şi au impresionat întreaga ţară vor putea trăi în continuare în sălbăticie.

Documentele ce atestă că cei 49 de cai adulţi şi cei trei mânji care se află în custodia VIER PFOTEN au fost preluate de la Poliţia Animalelor, cu acceptul prefectului judeţului Brăila, Dumitru Popa.

VIER PFOTEN România ţine să mulţumească Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila (dl Gicu Drăgan) pentru mobilizarea rapidă şi implicarea totală în acţiunea de salvare a acestor cai. De asemenea, reprezentanţii fundaţiei doresc să sublinieze importanţa vitală pe care profesionalismul Politiei Judeţene Brăila dar şi al Poliţiei oraşului Ianca a avut-o în salvarea cailor de la masacru. Astfel, România dovedeşte întregii lumi că şi la noi legislaţia este aplicată şi există şi anchete conduse exemplar, deşi încă foarte puţine.

Fără sprijinul ONG-urilor implicate, al sutelor de iubitori de animale care s-au deplasat la faţa locului cu provizii şi medicamente, al milioanelor de susţinători ai cauzei noastre, al mediei dar şi al comunităţii Facebook un astfel de final fericit (în măsura în care se poate spune aşa) nu ar fi fost posibil. Datorită tuturor acestor oameni, caii din Letea sunt în viaţă şi se pot bucura de reîntoarcerea în sălbăticie în cel mai scurt timp".

Galerie foto şi video: Prima anchetă penală în cazul cailor sălbatici de la Letea. Cinci cai pierduţi: unul mort, unul eutanasiat, unul cu picioarele retezate şi doi sub tratament intensiv! 

La Urleasca sunt, într-adevăr, şi specialişti DSV, însă aceştia nu fac decât să-i consulte şi să-i trateze. Caii sunt izolaţi în măsura posibilităţilor. Acum, pentru prelevarea probelor de sânge, voluntarii trebuie să-i adune de pe câmp, dar nu mai fac faţă. O spune şi Alexandru Dendrino, voluntar din cadrul Protecţiei Animalelor Brăila.

Apel pentru "caii nimănui"

În acest moment, singura instituţie implicată puternic este Protecţia Animalelor. Tineri din toată zona au intervenit imediat ce caii au fost opriţi la Urleasca. Ferma în care se află animalele este una particulară, iar proprietăreasa nu a cerut nimic pentru cazarea cabalinelor pe aria de 6.000 mp.

Volutarii Protecţiei Animalelor sunt revoltaţi că puţini sunt aceia care au dat o mână de ajutor. Şi se referă aici îndeosebi la autorităţi.

"E nevoie acolo de oameni, fiindcă trebuie prinşi caii. De asemenea, mai avem nevoie de hrană, de soluţie Ringer simplă, de seringi de 20 şi de 50 de ml, e nevoie de lapte pentru mânji, dar şi de hrană şi apă pentru voluntarii de acolo, sunt oameni care n-au mâncat şi n-au dormit de zeci de ore", ne-a declarat Alexandru Dendrino.

Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare, animalele vor sta timp de opt zile, cel puţin, la Urleasca, timp în care vor fi făcute analize. Există acordul ANSV pentru eliberarea cailor sănătoşi în deltă.

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite