Analiză: 900 de absolvenţi îngroaşă rândurile şomerilor brăileni/Vezi aici care sunt șansele tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tocmai au pus ghiozdanele în cui şi s-au şi înscris la Agenţia Judeţeană pentru Şomaj, punând presiune pe buget. Cei mai mulţi îşi pun speranţele în „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi" organizată pe 24 septembrie de către AJOFM. Anul trecut, 300 de tineri au găsit astfel un loc de muncă ca urmare a participării la bursă.

Brăila are, oficial, 11.316 șomeri, iar rata șomajului a atins cota de 8,2 procente. Totuși nu s-a depășit pragul de 12.376 de șomeri câți s-au înregistrat la sfârșitul lunii martie 2010, cu o rată a șomajului de 8,9 %. Mare parte dintre șomeri este reprezentată de proaspăt absolvenții din instituții de învățământ care nu au reușit să își găsească un loc de muncă și care intră în evidențele AJOFM.

image

„În primele opt luni ale anului avem înregistrați 866 de absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă, față de 732 în aceeași perioadă a anului trecut", spune Laurenția Vasilescu, purtător de cuvânt al AJOFM.

Brăila: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți se organizează pe 24 septembrie

Speranțe pentru tineri

Pentru unii dintre ei „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți" de pe 24 septembrie e o speranţă.

„Am terminat facultatea în iulie. Am susținut examen de licență și am promovat. Nu am reușit să îmi găsesc un loc de muncă până acum ca inginer. Am fost la câteva interviuri, dar de fiecare dată discuția se termina când auzeau că nu am experiență. Ce experiență pot face dacă nimeni nu mă angajează?", se întreabă Laurențiu Marin, 22 ani.

În aceeași situație este și Florin Ioan, 21 ani care a terminat ASE-ul.

„Nu mi-am găsit încă un loc de muncă, dar voi merge la bursă. Una este să trimiți un CV pe mail și alta să vorbești cu angajatorul direct", spune Florin.

Reamintim că angajatorii care vor să participe la eveniment trebuie să transmită în scris, până pe 21 septembrie, la AJOFM Brăila, oferta de locuri de muncă vacante, completând formularul „Situația locurilor de muncă vacante", anexa 1 la „Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă".

Disponibilizări: Criza îngroașă numărul șomerilor brăileni/Vezi aici care sunt angajatorii care renunță la angajați

Strop într-un ocean: 300 de job-uri

Anul trecut, 450 de tineri au fost la bursă, la Cercul Militar, bătălia fiind pentru cele 191 de locuri de muncă oferite de cei 38 de angajatori care au participat la eveniment. În final aproximativ 300 de tineri au fost selectați în vederea angajării.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite