Agricultura, în impas din cauza ploilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente care au căzut în ultimele două săptâmăni în judeţ, dau mari bătăi de cap agricultorilor. Vremea a afectat în proporţie de 80%, 2.400 ha rapiţă şi 150 ha de grâu.

„Practic ultima zi de recoltat din actuala campanie a fost pe data de 24 mai. De atunci fermierii tot aşteaptă o îmbunătăţire considerabilă a vremii pentru a putea intra în lan. Din cauza ploilor au fost calamitate deja 8.450 ha de orz şi 990 ha de orzoaică", ne-a declarat ing. Maria Radu, de la D.A.D.R.

Din cauză grindinei a fost distrusă 70-80% cultura de pe 200 de ha cultivate cu porumb şi 150 de hectare cultivate cu floarea soarelui.

„În ciuda condiţiilor meteo extreme s-au consemnat şi rezultate de excepţie. La Tufeşti am înregistrat o recoltă record de 3.600 kg orz la hectar", a subliniat ing. Maria Radu.

„Toţi cei care au avut de suferit în urma fenomenelor meteo sunt invitaţi să depună în 10 zile cererea de înregistrare, direct la sediul APIA din municipiu", ne-a spus Daniela Militaru.

Citiți și:

Dunărea a depăşit cota de pericol la Brăila şi a intrat în oraş

Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc anunţă începutul crizei alimentare. El s-a adresat premierului şi preşedintelui

Află de aici cine sunt cele mai bune fete ale Brăilei la Bacalaureat

Exclusiv: Elevele de nota 10 ale Brăilei sunt colege de bancă

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite