Acuzați că au înecat un mistreț în Dunăre, rangerii de la Parcul Natural Balta Mică a Brăilei se disculpă/Află de aici povestea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi bărbaţi anchetaţi susţin că se află în faţa unei situaţii penibile, rezultată dintr-o lipsă de comunicare. Radu Moisei, directorul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei spune că este pentru prima dată când pădurarii se aleg cu o anchetă pentru faptul că îşi fac datoria.

Poliţiştii au găsit joi seară în zona bazei nautice, într-o autoutilitară, cadavrul unui porc mistreţ, cântărind circa 75-80 de kg. Maşina era condusă de Gelu Găureanu (46 de ani), din Brăila, pădurar în Insula Mică.

"Primele verificări au stabilit că animalul a fost înecat pe Fluviul Dunărea de către Ionel G. (tot pădurar, coleg cu Gelu G, n.r.), de35 de ani, din satul Mihai Bravu, comuna Victoria şi transportat cu barca până la Baza Nautică. Porcul mistreţ a fost predat Direcţiei Sanitar-Veterinare Brăila în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei morţii. În cauză se continuă cercetările", ne-a declara agent Camelia Bucur, de la Biroul de presă al poliţiei brăilene.

Declaraţii contestate

image

"Ionel Gorgovan cobora cu barca pe Dunăre, fiind chemat de mine. Pe traseu, aproape de municipiu, a găsit cadavrul mistreţului care plutea şi mi-a telefonat pentru a cere indicaţii. I-am spus să acţioneze ca de obicei şi să aducă cadavrul la Brăila, să aflăm de ce a murit. Dacă nu este un caz patologic, cadavrul este dus la Grădina Zoologică. Dacă era bolnav, ajunge să fie incinerat", ne-a declarat Radu Moisei, directorul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei.

Gelu Găureanu a venit şi el cu explicaţiile de rigoare.

"Doar ce ridicam de la baza nautică respectivul cadavru pentru a-l duce la Direcţia Sanitar-Veterinară. Cred că poliţiştii au primit o sesizare şi au acţionat în baza ei. Mă întreb de ce până acum, când am adus în acelaşi loc cadavre de cai, vaci, porci domestici, nu au intervenit", ne-a spus oarecum revoltat omul.

Cel mai afectat a fost însă Ionel Gorgovan, cel care se consideră nedreptăţit tocmai pentru că şi-a făcut datoria.

"M-am chinuit să ridic cadavrul porcului în barca şi am anunţat imediat cazul. Mi s-a spus să-l duc la baza nautică, de unde va fi preluat conform procedurilor noastre şi dus la disecţie, pentru a se afla cauza morţii. Acum aşteptăm rezultate pentru a ne edifica şi linişti totodată", ne-a declarat afectat Ionel Gorgovan, cel care a adus cadavrul porcului la Brăila.

Ancheta va stabili cu siguranţă care a fost situaţia de fapt. Rangerii spun că, din cauza creşterii apelor fluviului, este posibil ca în curând să mai apară şi alte cadavre de porci misteţi sau alte animale sălbatice, înecate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite