ANALIZĂ: Şcolile din Brăila sunt la mâna hazardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul cazului consumat ieri la "Murgoci", când o elevă a căzut de la etajul doi, am încercat să aflăm cât de sigure sunt şcolile din oraş. Din păcate, în ciuda sistemelor de supraveghere şi a atenţiei sporite a cadrelor didactice, factorii generatori de accidente nu pot fi eliminaţi complet.

O elevă de 17 ani a căzut de la etajul doi al liceului! UPDATE

O tânără cu rezultate excelente la învăţătură, cu media generală pe primul semestru de 9.40, elevă a Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci", a fost protagonista unui stupid accident care se putea solda cu urmări grave.


Fiind destul de rece afară, eleva de 17 ani, Teodora Maldăr, nu a dorit să iasă din clasă. Împreună cu mai multe colege s-a îndreptat către fereastra deschisă şi s-a aşezat pe marginea pervazului, aşa cum mai toate fetele procedau de mult timp.

image


S-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul doi, de la circa şapte metri înălţime şi s-a ales cu o fractură de bazin, fiind internată la ATI.


„Nu putem pune gratii"


Profesorii spun că hazardul poate juca feste oricui, oricât de dure ar fi măsurile de securitate adoptate.
„Vă daţi seama că nu avem atâţia profesori şi personal de pază cât să supraveghem toţi cei 840 de elevi. În plus, eleva care a suferit accidentul este una cu rezultate excelente la învăţătură, este foarte cuminte, respectoasă, ponderată. Pur şi simplu a fost un accident", ne-a declarat prof. Viorica Moşescu, directoarea colegiului.

image


Ba chiar: „Nu putem să montăm gratii metalice la toate ferestrele pentru că am avea de înfruntat protestele şi ale elevilor şi ale părinţilor care ar fi gata să ne acuze că am transformat şcoala în fortăreaţă", a subliniat directoarea.


„Având în vedere calităţile elevei se poate spune că a fost un acccident stupid, greu de prevăzut. Probabil că acum se va interzice apropierea de ferestre dar oricând un alt accident se poate produce în alt loc din alte cauze", ne-a explicat Dennis Teodorescu, psiholog.


Pe de altă parte, şi autorităţile, odată sesizate, au deschis o anchetă. „Politiştii au efectuat cercetarea la faţa locului şi continuă verificările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei în care s-a produs acest eveniment", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al poliţiei brăilene.


Colegiul este dotat cu o instalaţie de supraveghere video performantă care însă arată ce se întâmplă nu poate şi opri un accident. Pe de altă parte, în situaţia dată este vorba de un accident dar sunt multe situaţii chiar foarte grave în care lipsa de civism a elevilor este cea care generează vătămări corporale uneori chiar foarte grave.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite