FOTOGALERIE Zi grea pentru Maricel-recenzorul: Nu-şi poate număra etnicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maricel a bătut zadarnic la uşi
Maricel a bătut zadarnic la uşi

Recensământul populaţiei a debutat la Botoşani cu stângul. În lipsa unei campanii de informare, oamenii nu au fost de găsit în locuinţe. Plini de elan şi motivaţi de câştigurile promise, recenzorii au făcut cale întoarsă şi au rezumat la lipit afişe.

Faceţi cunoştinţă cu Maricel Cătălin Lupu, unul din cei opt recenzori de etnie rromă din Botoşani aleşi să-şi numere etnicii din oraş. A trecut printr-o selecţie drastică unde au contat „calitatea de om, pregătirea profesională şi cunoştinţele de limbă romanes".

Citeşte şi:

Haos în prima zi de recensământ la Botoşani

Pus la patru ace şi mândru nevoie mare de misiunea primită, Maricel s-a apucat de treabă încă din zori. De profesie"secretar al etniei rrome", Maricel are pe „inventar" 100 de familii din Parcul Tineretului, cunoscut sub denumirea de „Vietnam". Aşa că şi-a făcut un plan de bătaie. „ Dacă recenzez 10 familii pe zi, sunt mulţumit", spune tânărul, mulţumit că va câştiga 50 de lei pe zi pentru munca depusă.

Maricel este dezamăgit de prima zi a recensământului

Click aici pentru fotogalerie

Elanul i s-a cam înmuiat când uşile la care a bătut au rămas închise. „ O singură persoană mi-a deschis uşa până acum. Abia m-am înţeles cu omul acela", spune dezamăgit Maricel care a pierdut timp preţios să explice care este diferenţa dintre etnie şi iahnie, dar mai ales ce înseamnă closet.

La două blocuri distanţă l-am întâlnit pe Jupiter. Şi el a primit misiunea să îşi numere etnicii din „Vietnam", mai ales că este rom cu acte în regulă. El se poate considera ceva mai norocos.

Jupiter a primit sarcina să numere romii din "Vietnam"

Click aici pentru fotografii

Trei persoane au acceptat să fie luate la întrebări iar norma zilei pare să fie făcută. „ Abia am început treaba. trebuie să le explic oamenilor ce însemană recensământul, ce vrem să aflăm şi de ce este necesar să ne răspundă la întrebări. Nu este uşor mai ales că sunt oameni simpli", susţine Jupiter Borcoi, alt recenzor de etnie romă.

Una peste alta, prima zi a recensământului a fost una dezastruoasă, cel puţin până acum. Aproape 100 din cei 444 de recenzori desemnaţi la nivelul municipiului Botoşani s-au retras în această dimineaţă din motive medicale sau de teamă să nu piardă ajutorul social sau şomajul pentru cei 500 de lei primiţi pentru recensământ.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite