Haos în prima zi de recensământ La Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recenzorii care au renunţat au fost deja înlocuiţi
Recenzorii care au renunţat au fost deja înlocuiţi

Un sfert dintre persoanele selectate pentru a face recensământul populaţiei în judeţul Botoşani nu s-a prezentat astăzi pe teren. Vezi aici care sunt motivele!

Peste o sută de recenzori au renunţat la posturi din cauza unei circulare care a ajuns prea târziu la cunoştinţa lor. Potrivit acesteia, şomerii pensionarii anticipaţi, pensionarii medicali sau femeile în cancediu creştere copil nu pot participa la acţiunea administrativă. Pe de altă parte, în cererile de renunţare la postul de recenzor au mai fost invocate probleme de sănătate sau faptul că părăsesc localitatea însă mulţi dintre ei s-au speriat şi de volumul de muncă mare în raport cu indemnizaţia primită.

Citeşte şi:

FOTOGALERIE Zi grea pentru Maricel-recenzorul: Nu-şi poate număra etnicii

Comisia constituită la primăria Botoşani a înregistrat , ieri şi astăzi, peste o sută de astfel de cereri de renunţare, după ce recenzorii au beneficiat, în prealabil, de instructaj.

„ Am primit  şi de la primăriile din judeţ aproximativ 30 de cereri de renunţare, însă nici aici nu au fost probleme în înlocuirea acestora. Dacă nu mai înregistrăm alte renunţări, de mâine intrâm în normalitate ce recensământul" a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Statistică, Ovidiu Mihalache. Acesta a mai precizat că rezervele care nu au fost instruite sunt trimise la Direcţia de Statistică pentru instructaj.
La nivelul judeţului Botoşani trebuie să fie 1994 de recenzori, din care 444 sunt în municipiu, alături de 69 de recenzori şefi , 6 responsabili de circumscripţie şi un coordonator.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite