VIDEO Traficant de minore capturat pe străzile din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficantul de 36 de ani a fost prins în această seară pe Calea Naţională din Botoşani după o mobilizare generală. Acesta face parte dintr-o grupare care racola minore pe care le obliga să se prostitueze în oraşe din România dar şi în Italia.     

 Mihai Romică Cobilici (36 ani) este acuzat de aderare la grup infracţional şi trafic cu minori. Curtea de Apel Suceava a emis, pe 3 decembrie 2010, un mandat de arestare dar botoşăneanul s-a sustras anchetei.

Traficantul a fost capturat în jurul orei 20.30 după o urmărire ca-n filme. „ S-au folosit metode specifice de identificare şi reţinere a învinuitului. Pot să vă spun că a fost ridicat de pe stradă pe Calea Naţională din municipiu", a spus Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Cobilici a fost încătuşat şi dus în faţa magistraţilor Tribunalului Botoşani pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele său. El va fi depus în această noaptea în Arestul Poliţiei Suceava.

Arestatul este cercetat în acelaşi dosar cu proxeneţi şi persoane acuzate de tentativă de omor şi instigare la omor.

" În cursul anului 2006, cercetările desfăşurate de autorităţile italiene din Veneţia, finalizate cu emiterea unor mandate de arestare în lipsă pe numele mai multor membrii ai grupării infracţional organizate, inclusiv pentru liderul acesteia, REISENAUER THORSTEN MICHAEL, au determinat destrămarea reţelei şi organizarea de către nucleul format de inculpatul OLOERIU IOAN CRISTIAN şi învinuitul ANDRONACHE CONSTANTIN SORIN, împreună cu numitul MIHAI REMUS CIPRIAN a unei noi grupări, care păstrează acelaşi obiect de activitate, dar cu o structură mai dinamică, ce se adaptează la noile realităţi, formată din racolatori, transportatori, falsificatori de documente din ROMÂNIA şi exploatatori, care a evoluat şi s-a perfecţionat continuu prin racolarea de noi membri, respectiv GURIŢĂ OVIDIU, OROŞANU RAZVAN, OLOERIU AUREL, PAŞCANU ALEXANDRU, PANDIA CORNEL GABRIEL, PANTEA VOISLAV MILAN, HOLIC CRISTIAN, FROICU ALEXANDRA, BAUSCHE ŞTEFAN PETRE, CHETREANU VIOREL, GRIGORAŞ IOAN, MIHAI CONSTANTIN RĂZVAN, NECŞANU ŞERBAN, CILIBACHE GABRIEL SEBASTIAN, OLARU GHEORGHE, OLARU PETRU MARIAN, BORDIANU CONSTANTIN, COBILICI MIHAI ROMICĂ, CREŢU ALEXANDRU. Această nouă grupare a dat dovadă de o mare mobilitate, relocându-se succesiv de la ROMA, apoi în OLANDA şi SPANIA, după care din nou la ROMA", se arată într-un comunicat emis de DIICOT pe 12.10.2010 imediat după descinderile la locuinţele membrilor grupării.

Vezi cum au fost ridicaţi tovarăşii lui Cobilici!

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite