Botoşani: Traficanţi de minore, trimişi la judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dorohoieni riscă ani grei de puşcărie pentru că au racolat şi exploatat sexual 20 de tinere dintre care 15 minore.

Cei patru învinuţi au fost arestaţi preventiv pe 12 aprilie. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reuşit să adune suficiente probe împotriva învinuiţilor şi să trimită dosarul în instanţă. Dorohoienii sunt acuzaţi de trafic de persoane, de minori şi de proxenetism.

Toţi riscă ani grei de puşcărie pentru că au racolat 20 de tinere din Dorohoi şi Broscăuţi şi le-au exploatat sexual în Italia dar şi în oraşe din România. Printre victime se află şi 15 minore cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani care au fost scoase din ţară cu acordul părinţilor sau cu documente false, susţin anchetorii.

„ Familiile credeau că fetele vor lucra în baruri sau ca baby sitter şi au fost de acord să le încredinţeze pe minore învinuiţilor prin procuri notariale. În unele cazuri au fost falsificate actele de identitate ale fetelor. Cele care nu au putut fi scoase din ţară au fost plasate clienţilor din Suceava şi Bucureşti", a spus Viorel Porumb, procurorul de caz.

Vezi aici cum a fost anihilată reţeaua!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite