Traian Igaş la Botoşani: „Dacă nu fac niciun dezacord, nu mă preia nicio televiziune nici când spun lucruri bune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Igaş a anunţat noi disponibilizări şi desfiinţarea Inspectoratelor Poliţiei de Frontieră
Traian Igaş a anunţat noi disponibilizări şi desfiinţarea Inspectoratelor Poliţiei de Frontieră

Ministrul Traian Igaş a anunţat la Botoşani că Poliţia de Frontieră va fi reorganizată şi că vor urma noi disponibilizări la Jandarmerie şi ISU. Înainte se anunţe aceste decizii, ministrul de interne le-a atras atenţia jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă să fie antenţi la dezacordurile gramaticale pe care le face, poate doar aşa va fi preluat şi de televiziuni.

 „O să vă spun patru vorbe,  din care două aşa cum trebuie şi două cu dezacord. Dacă nu fac niciun dezacord, din păcate nu mă preia nicio televiziune nici când spun lucruri bune", a spus ministrul Traian Igaş  înainte de a anunţa că vor urma noi disponibilizări în rândul jandarmilor şi angajaţilor ISU.

image

Prezent la Botoşani, ministrul Traian Igaş a anunţat numai veşti proaste pentru angajaţii din structurile MAI. În perioada umătoare vor avea loc noi disponibilizări, structurile de ordine publică vor trebui să se implice mai mult pentru combaterea evaziunii fiscale, iar Poliţia de Frontieră va fi reorganizată  astfel încât să dispară actualele Inspectorate judeţene care vor fi înlocuite cu structuri teritoriale ce vor trebui să gestioneze problemele de frontiră cu fiecare stat vecin în parte.

Un proiect de lege care a trecut de Senat şi se află în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor prevede înfiinţarea unor structuri teritoriale pentru graniţele cu Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Serbia, şi Bulgaria. Inspectoratele Judeţene ale Poliţiei de Frontieră urmează să-şi piardă personalitatea juridică, iar angajaţii cu funcţie de comandă vor fi trecuţi pe posturi operative la sectoarele de frontieră. Pentru nordul şi estul ţării, cel mai probabil aceste structuri teritoriale vor fi nînfiinţate la Iaşi, pentru graniţa cu Moldova, şi Rădăuţi (Suceava) pentru cea cu Ucraina.

Referitor la disponibilizările dinMAI, Traian Igaş a anunţat că în următoarele luni vor pleca acasă 1015 jandarmi şi un număr de 1127 de pompieri din toată ţara. Ministrul de interne s-a arătat nemulţumit de faptul că sunt prea mulţi angajaţi din strucutrile MAI care au picat la testele de evaluare profesională şi care au intrat în concedii medicale pentru a scăpa de disponibilizare. Traian Igaş a anunţat că a dispus Corpului de Control  din MAI să verifice fiecare concediu medical.

Citeşte şi:

Află ce disponibilizări vor urma în structurile MAI din Botoşani 

"Vrem să vedem care este situaţia pe fiecare judeţ în parte şi să vedem cât de bine fundamentate sunt aceste decizii de a-i acorda un concediu medical celor care urmează să fie disponibilizaţi. Avem în momentul de faţă la Jandarmeria Română 291 de jandarmi care sunt în concediu medical, majoritatea dintre ei au luat concediu medical după ce au fost evaluaţi şi nu au trecut acel test de evaluare, iar în ceea ce priveşte Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă avem 126 de persoane în momentul de faţă în concediu medical", a arătat ministrul Traian Igaş

De la Botoşani, însoţit de chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Traian Igaş a plecat cu elicopterul la Rădăuţi Bucovina unde va inspecta clădirile pentru noul sediu al structurii teritoriale care va trebui înfiinţată aici, pentru graniţa cu Ucraina.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite