Statul a fost ţepuit cu 100.000 de euro în contrabanda cu un milion de ţigarete trecute peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunurile ieşeanului ,prins la sfârşitul săptămânii trecute cu duba plină cu ţigări de contrabandă, vor fi puse sub sechestru. Valoarea prejudiciului adus statutul prin neplata accizelor şi TVA-ului la introducerea ţigărilor în ţară depăşeşte 550.000  de lei.

Poliţiştii botoşăneni au trimis o adresă Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi prin care solicită identificarea tuturor bunurilor deţinute de Petrişor Munteanu( 39 ani) , şoferul autoutilitarei bucşită cu ţigări de contrabandă care a tranzitat judeţul Botoşani la sfârşitul săptămânii.

Oamenii legii vor pune sechestru pe bunurile ieşeanului, cercetat în libertate pentru trafic cu produse accizabile, pentru a recupera prejudiciul adus statului prin neplata TVA-ului şi a accizelor.

INCREDIBIL: Peste un milion de ţigarete trecute ilegal peste Prut

Un calcul făcut de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi  arată că statul a fost „ţepuit" cu  552.647 de lei prin introducerea ilegală în ţară a celor 62.500 de pachete de ţigări Plugarul, fabricate în Republica Moldova.

Tupeu maxim: Mii de parchete de ţigări trecute pe la Stânca în timpul percheziţiilor

Cercetările efectuate de ofiţerii  Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Botoşani au fost introduse în ţară peste Prut prin zona Mitoc şi nu pe la Stânca, cum s-a stabilit iniţial. Urmele descoperite pe malul Prutului au scos la iveală acest lucru.

Continuăm cercetările pentru a stabili cine se află de fapt în spatele acestui transport de ţigări", a spus Dumitru Aioanei, şef Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Botoşani.

Ofiţerii bănuiesc că mai multe persoane sunt implicate în această afacere mai ales că duba încărcată cu ţigarete a tranzitat judeţul ziua în amiaza mare şi a fost oprită la 50 de kilometri de graniţă în dreptul localităţii Ungureni, în urma unor informaţii primite de poliţişti. Maimult, poliţiştii de frontieră nu ştiau nimic de trecerea peste Prut a celor un milion de ţigarete.

Şoferul dubei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani chiar dacă prejudiciul va fi recuperat. El este cercetat în libertate. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani nu au făcut recurs faţă de măsura eliberării sale de către judecătorii care au respins cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite