Şeful SRI Botoşani a fost demis din funcţie din cauza unui subaltern acuzat de trafic de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Ioan Mamaischi a fost schimbat sâmbătă din funcţia de şef al Secţiei Judeţene de Informaţii Botoşani şi trecut pe cea de locţiitor II. El a fost înlocuit în funcţuie de colonelul Petre Manolache din cauza unui ofiţer din suborninea sa care a fost acuzat de trafic de ţigări.

Schimbarea lui Ioan Mamaischi din funcţia de şef a SRI Botoşani a fost făcută cu o discreţie maximă, informaţia  fiind aflată pe surse. SRI nu a emis niciun comunicat de presă în acest sens. Conducerea Serviciului Român de Informaţii a decis ca de sâmbătă funcţiua de şef a Secţiei Judeţene de Informaţii Botoşani să fie ocupată de către colonelul Petre Manolache în vârstă de 50 de ani, licenţiat în Drept.  În vârstă de 50 d eani, colonelul  Petre Manolache lucrează în SRI din 1989, iar în ultimii zece ani a deţinut mai multe funcţii de conducere la diferite secţii din ţară. Petre Manolache a fost seful SRI Vaslui.

Ioan Mamaischi a refuzat să vorbească despre înlocuirea sa din funcţie. "Nu vă pot spune nimic. Cel mai bine este să contactaţi biroul de presă al SRI" este tot ce a declarat fostul şef al SRI Botoşani.

A avut loc într-adevăr o rotire la comanda unităţii din Botoşani însă nu are lăgătură cu cazul privind cercetarea penală a ofiţerului implicat în traficul de ţigări. Despre acest caz vom putea vorbi după ce instanţa se va pronunţa printr-o hotărâre definitivă şi revocabilă", a declarat Marius Bercaru, purtătorul de cuvânt al SRI.

Citeşte şi:

Ofiţer SRI , suspectat în dosarul contrabandei de la Vama Stânca, filat de colegi 

Cu siguranţă,  demiterea lui Ioan Mamaischi a fost decisă de conducerea SRI după ce în urmă cu trei săptâmâni, subalternul său, locotenent colonelul  Corneliu Corneschi a fost acuzat de procurori de trafic de ţigări. Procurorii DIICOT Suceava  au dispus începerea urmăririi penale în cazul ofiţerului Corneliu Corneschi  şi a fratelui acestuia Cristian, acuzaţi că făceau trafic cu ţigări prin  Vama Stânca.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite