Premieră: Zeci de profesori, amendați pentru că au permis elevilor să copieze la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Economic ”Octav Onicescu”
Colegiul Economic ”Octav Onicescu”

55 de cadre didactice trebuie să plătească amenzi cuprinse între 160 și 800 de lei pentru fraudarea exemanului de bacalaureat 2010. Procurorii susțin profesorii au primit diverse sume de bani de la elevi ca să îi lase să se consulte între ei și să copieze. Unii le-ar fi oferit candidaților subiectele pe tavă.

Toți cei 55 de profesori au fost cercetați un an în dosarul fraudării examenului de bacalaureat susținut la Colegiul Octav Onicescu din Botoșani.Procurorii au stabilit că dascălii, asistenţi de sală, au primit diferite sume de bani pentru a permite candidaţilor să copieze, să se consulte între ei şi pentru a accepta aducerea în săli a rezolvării subiectelor la probele de matematică şi chimie. Faţă de cei de mai sus s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală şi sancţionarea administrativă cu amendă.Sumele variază între 160 și 800 de lei, susțin procurorii.

Bacalaureat penal: Profesori universitari şi inspectori şcolari sunt cercetaţi acum pentru luare de mită şi corupţie!

Vinovat de fraudarea bacalaureatului 2010 de la Liceul Economic a fost găsit președintele comisiei de examen, profesorul universitar Leonache Drăgoi, lector la Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial din Iaşi, care a luat mită. "S-a reţinut că au fost colectate sume de bani de la elevii candidaţi la examenul de bacalaureat, o parte din aceştia fiind oferiţi preşedintelui comisiei de examen căruia i-au fost plătite mesele principale la restaurant timp de 6 zile, în scopul promovării cu note mari a examenului de bacalaureat", se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Botoșani. profesorul universitar ieșean a fost trimis în judecată și riscă pușcăria.

Audieri maraton la liceul cu iz penal: Toţi elevii de la Economic au luat bacul cu note mari şi acum dau explicaţii!

La judecată va ajunge și Mihaela Carmen Ciurariu, vicepreședinta comitetului de părinți al școlii care a colectat sumele de la elevi și a mituit membrii comisiei și cadrele didactice. "S-a dispus trimiterea în judecată a vicepreşedintei comisiei de părinţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită", a declarat procuror Aurel Simion, purtător de cuvînt Parchetul de pe lîngă Tribunalul Botoșani.

Alți cinci profesori evaluatori au scăpat de urmărirea penală , dar au fost amendați pentru că au permis identificarea unor teze şi supraevaluarea acestora la notare în schimbul unor sume de bani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite