Povestea băiatului care vindea flori pentru a merge la şcoală a ajuns în Canada şi Elveţia: Oameni de bine l-au ajutat pe Moş Nicolae să îl găsească pe Georgică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moşul a bătut cale lungă pentru a-i dărui băiaţelului sărman haine, rechizite şi dulciuri. Bucurie mai mare nu a avut puştiul care nici nu a îndrăznit să viseze că moşul cel darnic va ajunge şi la el. 

Dulciuri, rechizite, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte a primit Georgică Butacu, băieţelul de clasa a III a din Oneaga, care a impresionat o ţară întreagă cu povestea sa pe cât de dureroasă pe atât de optimistă.

Click aici pentru a afla povestea sa! 

Până a dat frigul, puştiul a cules flori de cîmp şi le-a vîndut orăşenilor ca să poate merge la şcoală. Georgică provine dintr-o familie săracă , care nu îşi permite să îi asigure condiţiile necesare să înveţe carte.

Vezi aici în ce sărăcie lucie trăieşte Georgică!

Dorinţa sa de a scăpa de sărăcie prin educaţie a impresionat oameni de bine atât din ţară cât şi din străinătate care au făcut posibil ca Moşul Nicolae să ajungă şi la acest copil sărman. Haine, dulciuri şi rechizite au fost trimise tocmai din Canada şi Elveţia pentru acest băiat care nici nu a îndrăznit să viseze că va primi cadouri ca toţi ceilalţi copii. „ Sunt foarte bucuros şi le mulţumesc celor care l-au trimis pe Moş Nicolae şi la mine acasă. Promit să învăţ şi să îmi ajut mama ca să ne fie mai bine", a spus Georgică Butacu. 

În conturile deschise de redacţia Adevărul de Botoşani la Sucursala Intesa SanPaolo Bank din Botoşani s-au strâns deja 1500 de lei. Cu aceşti bani, mama lui Georgică va cumpăra lemne pentru iarnă şi va face posibil ca sărbătorile de iarnă să nu îi găsească flămânzi.
Oricine vrea să îi ajute se pot adresa primăriei Cristeşti( judeţul Botoşani) sau pot trimite ajutoare la adresa Elena Butacu( mama) , strada Lutăriei, sat Oneaga, comuna Cristeşti, judeţul Botoşani.

Puteţi dona sume de bani în conturile deschise pe numele mamei sale, Elena Butacu la sucursala Băncii Comerciala Intesa SanPaolo din Botoşani 

Iată conturile:
Pentru donaţii în euro: RO89 WBAN 2511 0220 0780 0912
Pentru donaţii în lei: RO12 WBAN 2511 0000 0780 0912

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite