FOTO/VIDEO Georgică a mişcat o ţară întreagă: Vezi în ce sărăcie lucie trăieşte şi cum îl poţi ajuta să meargă la şcoală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică trăieşte într-o sărăcie lucie alături de mama şi fraţii săi
Georgică trăieşte într-o sărăcie lucie alături de mama şi fraţii săi

Zeci de români au fost impresionaţi de povestea lui Georgică Butacu, băieţelul de nouă ani din localitatea botoşăneană Oneaga care vrea să înveţe carte. Toţi vor să îl ajute. Vezi aici cum pot contribui şi tu ca Georgică să aibă un viitor. Toată averea sa este o găină şi doi iepuri.

Citeşte şi:

Drama unui copil: Vinde flori de câmp ca să poată merge la şcoală!

Şi astăzi Georgică a fost pe câmp, chiar înainte de ore.  Abia se luminase de ziuă când a început să culeagă flori. Buchetele le va vinde mama sa pentru că el s-a dus la şcoală.

Vrea să înveţe carte şi nu poate lipsi. Emoţiile au fost puternice mai ales că toţi colegii săi l-au întâmpinat ca pe un erou care a avut curajul de a povesti unei ţări întregi drama sa. „ Este un copil bun şi harnic. Învaţă foarte bine şi este ordonat. Nu lipseşte de la şcoală. Uneori mă roagă să îl învoiesc pentru a putea merge la oraş cu mama sa să vândă flori pentru a avea bani de mâncare şi de rechizite. Sunt foarte necăjiţi şi trăiesc greu", a spus Liliana Varna, învăţătoarea lui George.

Georgică la şcoală

Sărăcia lucie în care trăieşte Georgică şi fraţii săi te izbeşte din poartă. O casă veche, din chirpici, ce stă să cadă şi o curte mică este tot ce au. Pământ nu şi se hrănesc doar din ce cultivă în spatele casei. O găină şi doi iepuri sunt toată averea lor. Îmi plac animalele. Aş fi vrut să avem o văcuţă să ne dea lapte dar mama nu a avut bani să o cumpere. Aşa că am grijă de cei doi iepuri şi de găina noastră de la care mâncăm ouă o dată pe săptămână", a spus Georgică, care adună zi de zi, împreună cu fratele său, buruiene pentru a-şi îngriji iepuraşii.

Georgică Butacu

Şi-a cumpărat primul stilou din viaţa sa....
Mândru , nevoie mare, Georgică a mers astăzi la şcoală mai nerăbdător ca niciodată. Şi a avut şi de ce. Cu banii strânşi ieri din vânzarea florilor de câmp la oraş, şi-a cumpărat primul stilou din viaţa sa. În pachetul de rechizite primit de la stat a găsit doar două pixuri şi un creion, 20 de caiete, un vocabular, acuarele şi un set de creioane colorate. „Îmi doream mult un stilou pentru că toţi colegii mei au. Mi s-a împlinit visul", a mai spus băieţelul.

Georgică Butacu şi fratele

A emoţionat o ţară întreagă
Cazul lui Georgică Butacu, puştiul de nouă ani din localitatea Oneaga, a mişcat o ţară întreagă. Zeci de cititori ai Adevărul au fost impresionaţi de drama copilului care vinde flori de câmp ca să meargă la şcoală.

Georgică vinde buchete de flori în centrul Botoşaniului

„Într-adevar este o poveste foarte tristă şi mă doare inima gândindu-mă la sărmana familie , cu câte greutăţi trec prin viaţa asta. Poveştile astea ar trebui să ne deschidă ochii şi să nu uităm că , oricât de greu ar fi, viaţa merge înainte. Îmi doresc din tot sufletul ca acest băieţel să reuşească în viaţă şi să aibă parte de multă fericire", a scris Manuela pe site-ul botosani.adevarul.ro

Georgică Butacu la cules de flori

Mulţi dintre cititori şi-au exprimat dorinţa de a-l sprijini pe Georgică. „..cine reuşeşte să îi deschidă un cont ,unde am putea dona noi toţi cei care citim articolul ,1 euro . Eu cred că am reuşi să strângem câte ceva pentru a putea ajuta acest copil ,mai ales ca vine iarna ,si florile de pe câmp încep să moară", a scris Atena pe site-ul botosani adevarul.ro

Cei care doresc să îl ajute pe Georgică să meargă la şcoală pot trimite colete pe adresa familiei Butacu Elena, sat Oneaga, comuna Cristeşti, judeţul Botoşani sau pot dona sume în conturile deschise numele mamei sale, Elena Butacu la sucursala Băncii Comerciala Intesa SanPaolo din Botoşani

Iată conturile:
Pentru donaţii în euro: RO89 WBAN 2511 0220 0780 0912
Pentru donaţii în lei: RO12 WBAN 2511 0000 0780 0912

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite