Părinţii băiatului care a spulberat bona şi copilul la Iaşi acuză: "Copilul nostru trebuia să fie eliberat de două zile!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Week-end de coşmar pentru părinţii adolescentului cunoscut pentru accidentul de la Iaşi în care cu bona şi copilul au fost spulberaţi pe trecerea de pietoni.

Petronela şi Dumitru Scutaru au mers sâmbătă noaptea, la ora 00.00 să îşi ia acasă fiul, întrucât, potrivit apărătorilor, expirase măsura arestării preventive şi poliţiştii suceveni nu mai ceruseră prelungirea mandatului.

Avocatul familiei, Ioan Bulboacă, de la Baroul Suceava, s-a declarat uluit când a constatat că Iustin Scutaru fusese mutat din arestul Poliţiei Suceava la Penitenciarul Botoşani.

„Orele care au urmat au fost un coşmar. Până dimineaţă am cerut cu insistenţă un răspuns şi abia-abia ni s-a dat, dar este o găselniţă ca să acopere nişte greşeli car s-au făcut de către poliţiştii din Suceava", s-a plâns Petronela Scutaru. Dimineaţă, oamenii au primit răspuns de la Inspectoratul de Poliţie Suceava, care însă nu avea nicio bază legală, susţin avocaţii familiei Scutaru.


image

„Referitor la reclamaţia dumneavoastră, înregistrată cu numărul de mai sus, prin care solicitaţi eliberarea fiului dumneavoastră care se află încarcerat în centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Suceava, vă informăm că cel în cauză se află sub puterea Mandatului de Executare a pedepsei cu Închisoarea nr. 20 din 14.02.2012 emis de Judecătoria Târgu Neamţ, care expiră la 14.02. 2013" se arată în adresa nr. R68.142 din 05.05.2012. Î

n zadar s-au pus avocaţii pe faxuri către autorităţile competente pentru a semnala că la mijloc se face o greşeală, că s-a interpretat greşit o decizie a Instanţei. „Acel copil stă în închisoare degeaba. Mandatul a expirat la ora 12.00 noaptea şi trebuia să fie pus în libertate. Are probleme psihice, pentru un om normal poate că nu pare nicio problemă, dar acel copil este bolnav şi are nevoie să fie îngrijit", a spus avocatul Ioan Bulboacă.

Petronela Scutaru, mama băiatului, a plecat în grabă la Penitenciarul Botoşani. Sâmbătă a încercat să explice conducerii de aici că se face o greşeală. A cerut să vorbească cu directorul închisorii, însă, s-a izbit de refuzul vehement al ofiţerului de la intrare care nu a vrut să le înregistreze cererea, pe motiv că e week-end.

„Nu vor şi gata. Au spus că ei nu sunt pe post de secretară şi băiatul nostru ar trebui să fie liber. Cum este posibilă aşa o nedreptate? Dacă mandatul a expirat, fie şi din  vina lor, cine ar trebui să plătească? Dacă băiatul a făcut greşeli acum plăteşte, dar pentru muşamalizarea asta cine plăteşte?", a strigat la poarta Penitenciarului Botoşani, Petronela Scutaru.

În Sentinţa penală nr. 19 din 19.01.2012 se arată că: „ În temeiul art 86 Cod Penal şi art83 Cod penal, revocă suspendarea executării pedepsei sub supravegehre de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală 206 din 28.06.2010 pronunţată de Judecătoria Fălticeni şi adaugă această pedeapsă la pedeapsa aplicată prin sentinţă penală, inculpatul executând pedeapsa de 1 an închisoare şi 1000 lei amenda penală".

Pe acest temei, avocaţii familiei Scutaru au cerut eliberarea lui Iustin, care a fost „scăpat" printre degete din arestul Suceava şi dus la Penitenciarul de la Botoşani, după ora la care acesta se presupune că trebuia să fie liber. Petronela şi Dumitru Scutaru se consideră la capătul puterilor. Iustin le-a dat mare bătaie de cap, a comis fapte după fapte, dar susţin, că nu vor să-l scutească de pedeapsă.

„Vrem doar să fie respectată legea. Aşa cum el a greşit şi plăteşte, toţi cei care umblă pe lângă lege să fie traşi la răspundere. Iustin este bolnav, trebuie tratat, am înţeles că până acum nu i s-a dat nici un tratament. Vinovaţii să plătească", s-a plâns Petronela Scutaru.

Suceava: Drumul lui Iustin spre arestul Poliţiei

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite