Suceava: Drumul lui Iustin spre arestul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin este un elev-problemă, cu note mediocre la Colegiul Agricol Fălticeni
Iustin este un elev-problemă, cu note mediocre la Colegiul Agricol Fălticeni

Colegii de liceu spun că tânărul le cerea taxă de protecţie, îi bătea şi că este un copil de bani gata cu nota 7,5 la purtare.

Reporterii „Adevărul de Seară“ Suceava au mers ieri la Colegiul Agricol Fălticeni unde Iulian Iustin Scutaru, zis „Italianul“, învăţa.  Atât colegii, cât şi profesorii spun că este un elev-problemă.

„Lipsea de la ore, avea un temperament hiperactiv şi, din câte am înţeles, problemele sunt de la o vârstă fragedă“, ne-a spus Angela Gaşpar, directorul adjunct al liceului. Iulian Iustin Scutaru este cunoscut în Fălticeni ca făcând parte dintr-o familie înstărită, tatăl său este patronul unui cunoscut bar din oraş, dar şi a unei firme care se ocupă de pavaje.

„Chiar dacă era un fel de băiat de bani gata, părinţii săi mereu s-au interesat de el. Au fost la şcoală şi au încercat să rezolve problema. A primit avertismente de multe ori“, a mai spus directorul.

„Avea tendinţa de lider“

Diriginta l-a caracterizat pe Iustin ca un elev care-i influenţa negativ pe colegii din clasă. „Elevul avea probleme comportamentale. Nu avea stare în bancă, îi influenţa negativ pe colegii de clasă şi avea tendinţa de lider. Mediile de anul trecut arată că acesta era un elev mediocru. Nu pentru că nu ar fi putut, ci pentru că avea alte preocupări“, ne-a spus Ramona Zavastin, dirigintă.

Iustin a încheiat clasa a IX-a cu media la purtare de 7,5 şi cu 130 de absenţe nemotivate. Elevii din liceu erau terorizaţi de băiatul care i-a pus să plătească taxă de protecţie. „Îl cunosc foarte bine. Se credea şmecher şi cerea bani de la cei mai slabi. I-am dat şi eu bani de frică să nu mă bată“, ne-a spus Diana, elevă în clasa a X-a la Colegiul Agricol Fălticeni.

Acelaşi lucru l-au susţinut  şi alţi colegi. „Mai cerea bani, dar de la cei de la ţară sau ăia slabi care se temeau de el. Cu noi, cei din oraş, nu avea nimic. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, era un băiat de treabă. Se mai bătea el câteodată cu alţi băieţi sau cu ţiganii, dar era de treabă“, ne-a spus Mihai, un alt coleg.

Deoarece a fost implicat în mai multe bătăi şi mulţi au spus că se vor răzbuna, Iustin umbla des cu trei bodyguarzi pentru a fi apărat. Un alt coleg de liceu crede că Iustin consuma droguri. Părinţii lui Iustin Iulian Scutaru nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite