Modele inedite de mărţişoare promise de meşterii din toată ţara la Târgul Mărţişorului de la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişoare pot fi cumpărate şi din Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca (foto: adevarul)
Mărţişoare pot fi cumpărate şi din Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca (foto: adevarul)

Târgul Mărţişorului la Botoşani care se află deja la a doua ediţie este pe cale să îşi deschidă poţile. Peste 50 de meşteri populari au anunţat că vor fi prezenţi cu o gamă extrem de variată de modele şi noutăţi în domeniu.

Acţiunea este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani şi Primăria Botoşani şi se va desfăşura în perioada 25-29 februarie.

Locaţia este aceeaşi, pe Pietonalul Unirii. În afară de judeţul Botoşani, vor fi prezenţi meşteri din Iaşi, Suceava, Bistriţa. Harghita, Vaslui, Galaţi, Vrancea. Potrivit declaraţiilor directorului centrului de Creaţie, Ion Ilie, anul trecut această manifestare de tradiţie s-a dovedit un succes prin prezenţa meşterilor din judeţul nostru, dar şi din alte judeţe ale ţării.

Vrem s-o continuăm pentru că e foarte important să ne cunoaştem tradiţiile. Sunt peste 35 de meşteri din ţară care vin şi cel puţin 15 din judeţ", a declarat Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie Botoşani.

Mobilizare generală la Botoşani împotriva inundaţiilor: Comitetele locale sunt în alertă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite