Mobilizare pentru salvarea unei bătrâne din Botoşani care avea nevoie de dializă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, familia unei bătrâne din satul Pleşani, comuna Călăraşi, a solicitat sprijinul ISU Botoşani pentru transportul acesteia la spital pentru dializă. Ajutorul a fost solicitat ca urmare a faptului că drumul care leagă satul Pleşani de centrul comunei Călăraşi este impracticabil.

 Spre locul indicat au plecat un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu autospeciala FRAP, şi un echipaj aparţinând Granizoanei Botoşani, cu un autocamion, cu tracţiune 6x6.

Întrucât drumul din centrul comunei Călăraşi până la Pleşani, unde locuia pacienta, era acoperit cu un strat de zapadă, care măsura peste jumătate de metru, s-a luat decizia, ca această distanţă să fie parcursă numai de autocamionul armatei.

BOTOŞANI Gravidă cu şapte copii acasă, scoasă din nămeţi cu plugurile FOTO

Cei peste 3 kilometri de drum au fost străbătuţi fără probleme, femeia fiind preluată, în centrul comunei Călăraşi, de către echipajul ISU Botoşani şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean "Mavromati" în condiţii de siguranţă. La ora 16.30, ceilalţi trei pacienţi din Liveni şi Mitoc erau în drum spre Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite