Maternitatea Botoşani este singurul spital de stat unde se fac naşteri subacvatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gravidele care doresc să nască  prin această metodă vor trebui să achite taxe estimate la 500 de euro. Taxele sunt necesare întrucât aceste servicii nu sunt decontate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.Oricum tarifele sunt de patru ori mai mici decât cele practicate în Capitală.

Vezi aici imagini cu primul bebeluş născut în apă!

Doar în Bucureşi, Braşov şi Făgăraş se mai fac astfel de intervenţii medicale dar în clinici private unde tarifele încep de la 1500 de euro şi pot depăşi 3000 de euro. Maternitatea Botoşani este singurul spital de stat care oferă gravidelor posibilitatea de a naşte în apă. Tocmai de aceea şi tarifele sunt mai mici. „Le oferim aceleaşi condiţii ca şi în clinicile private. Mai mult, au posibilitatea de a fi asistate la naştere de medicul care le-a urmărit sarcina dar şi încurajate de tătic. Suntem nevoiţi să aplicăm aceste tarife întrucât CJAS nu decontează aceste servicii", a declarat dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.

11 cereri sunt înregistrate până la această oră  de la gravide din Botoşani dar şi din alte localităţi ale ţării, atrase de tarifele mici practicate de Maternitatea Botoşani, unică în Moldova pentru acest tip de naşteri.

Detalii despre subiect, miercuri în ziarul Adevărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite