FOTOGALERIE Primul bebeluş născut în apă la Maternitatea Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voinicului de 2800 de grame s-a simţit excelent în cadă şi a primit nota 10 la naştere. Şi mama sa este bine.

Curajoasa este Cătălina Bandrabur-Bohm, o tânără de 28 de ani din Botoşani, aflată la a doua naştere.

image

Două luni a încins internetul în aflarea tuturor informaţiilor legate de naşterile sub apă iar aseară a prins curaj să intre în cada specială din sala de naşteri, unde l-a dus pe lume pe Matteo, un voinic perfect sănătos de 2840 de grame.

image

„ Naşterea nu a pus probleme. Travaliul a durat doar două ore iar bebeluşul a primit nota 10. Nu a fost stresat pentru că a venit pe lume într-un mediu identic, cu aceeaşi temperatură de 37 de grade nu pe o masă de operaţie dintr-o sale", a declarat dr.  Dorin Şcladan, ginecolog Maternitatea Botoşani.

image

 Că s-a simţit bine în apă o dovedeşte şi faptul că băieţelul este liniştit şi relaxat  în prima zi de la venirea pe lume. „ Am avut emoţii dar a fost o naştere mai uşoară. Pe primul băieţel l-am adus pe lume acum şapte ani, tot pe 9 august, şi a fost mai dificil şi mai dureros pentru că am născut normal, pe masa de operaţii", a spus tânăra mămică, care va pleca vineri acasă împreună cu băieţelul său.

image

Aceasta este prima naştere acvatică efectuată la Maternitatea Botoşani. Metoda a mai fost folostă până acum doar pentru travaliul sub apă în cazul a două gravide care au născut, apoi, prin metoda clasică.

image

Detalii despre subiect, mâine în Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite