Marele premiu al concursului mondial „Imagine Cup 2011” a fost câştigat de doi botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim au fluturat steagul României pe  impunătoarea scenă de la Lincoln Center din New York, fiind desemnați cei mai buni concurenți ai secțiunii "Digital Media".

Botoșănenii care au participat la concursului Microsoft "Imagine Cup 2011" au căștigat marele premiu în valoare de 8000 de dolari.  Botoşănenii s-au calificat în finală cu un film de scurt metraj făcut în Botoșani, echipele concurente fiind din Brazilia, India, Oman, Taiwan și Ucraina. Pentru finală, botoșănenii au conceput un alt film, produs chiar în zilele competiției desdășurate la New York.

Vezi AICI filmul cu care au câştigat concursul

Citeşte şi:

Cel mai performant calculator din ţară, IBM BlueGene, va aduce la Timişoara cercetători de elită din întreaga lume

Doi botoşăneni reprezintă România la o competiţie organizată de Microsoft

Decernarea premiilor a avut loc pe 13 iulie, printre invitații microfonului de la Koch Theatre fiind și primarul mega-metropolei americane.

Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim, au absolvit Liceul de Arte "Ștefan Luchian", respectiv Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani și sunt studenți la College of North West London şi Universitatea Bucureşti. Pasiunea lor pentru media i-a lansat în acest an într-o competiție ce a alăturat peste 350.000 de studenți din peste 180 de țări.

România este și deținătorul locului III la secțiunea "Embedded Development", printr-o echipă provenind de la Universitatea "Gh. Asachi" din Iași.

"Imagine Cup" este o competiție creată de Microsoft în urmă cu 9 ani și a luat, în timp,  proporții considerabile. Punând la bătaie zeci de mii de dolari anual, "Cupa Imaginației își propune să arate lumii ideile adevăraților creatori ai viitorului și să le pună în lumina celor care chiar pot să le transforme în realitate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite