Lucrările la şoseaua Iaşi-Botoşani, blocate până la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropi imense pe drumurile din Iaşi
Gropi imense pe drumurile din Iaşi

Cratere, şanţuri, drum denivelat şi praf. Aşa se prezintă principala arteră care asigură legătura între judeţele Iaşi şi Botoşani, peisaj care va rămâne neschimbat până în luna aprilie.

Drumul Iaşi- Botoşani, atribuit firmei Euroconstruct

Şoferii care trec prin localităţile Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote, Plugari, pe o lungime de 38,34 de kilometric pe drumul judeţean 282, vor face în continuare slalom printre gropi, după ce firma Euroconstruct Group, contractată de Consiliul Judeţean Iaşi a intrat în insolvenţă.

Muncitorii au realizat din luna martie doar două poduri şi două podeţe şi au frezat 15 kilometri de drum, pentru ca în octombrie să părăsească şantierul. Cum edilii de la Iaşi au întârziat să reia lucrările, contractul va reveni unei alte firme care se va apuca însă de treabă abia din luna aprilie, atunci când temperaturile îi vor permite turnarea asfaltului.

Feriți-vă de drumul Iaşi-Vaslui! Vedeţi aici de ce puteţi rămâne fără maşină! (FOTO și VIDEO)

Obligaţi să ia măsuri urgente pentru a rezolva blocajul în acest proiect, şeful Consiliului Judeţean Iaşi a transmis Agenţiei de Dezvoltare Regionale Nord Est (ADRNE) un raport prin care garanta sub semnătură că lucrările se vor relua şi că firma de construcţii a contractat un credit care să-i permită continuarea finanţării până la rambursările UE.

La o vizită pe teren, inspectorii ADR au constatat cu totul altceva. Aceştia au aflat că împrumutul nu i-a fost aprobat constructorului şi că firma va lucra în cele din urmă cu un subcontractor, cel mai probabil societatea Asiri International din Piatra Neamţ, care a preluat şi lucrările de asfaltare pe DN24 din Iaşi.

„Am făcut o vizită pe teren. Drumul este sub orice critică, până la Flămânzi nu se poate circula, este spart. Putea fi gata până acum dacă se lucra, dar creditul nu s-a aprobat şi este clar că acest constructor nu mai poate să ducă lucrarea" , a spus Gheorghe Harja, şeful Organismului Intermediar Nord-Est din cadrul Programului Operaţional Regional. Acesta acuză şefii CJ de neseriozitate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite