Drumul Iaşi- Botoşani, atribuit firmei Euroconstruct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea care a asfaltat cele mai multe artere din municipiul Iaşi în Marea Asfaltare s-a abonat şi la banii europeni.

Firma Euroconstruct, deţinută de omul de afaceri Constantin Pricop, a fost desemnată câştigătoare la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru modernizarea drumului judeţean 282 Iaşi-Botoşani. Deşi nu a depus cea mai mică ofertă, societatea a fost desemnată câştigătoare. „La licitaţie s-au înscris 12 oferte. Cea mai mică a fost de 30,6 milioane de lei, fără TVA, iar cea mai mare a fost cea a firmei PA&CO International, de 57,9 milioane de lei", a precizat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.

Acesta a mai adăugat că înaintea firmei Euroconstruct au fost trei oferte financiare mai mici, dar care nu au îndeplinit toate criteriile stabilite prin caietul de sarcini. „Celelalte oferte care solicitau preţuri mai mici au fost respinse. Comisa a stabilit ca drumul să fie executat de Euroconstruct. Contestaţii se pot depune în următoarele zece zile", a spus Tătăaru. Lucrările la drumul judeţean Iaşi-Botoşani vor trebui realizate în 18 luni, iar 98% din valoarea proiectului este acoperită din fonduri europene.

Firma de casă a Primăriei Iaşi

Societatea Euroconstruct a început să primească contracte de lucrări din 2007 de la Primăria Iaşi în cadrul primelor două etape din programului „Marea Asfaltare". Practic, Euroconstruct care face parte dintr-o asociaţie condusă de societatea Citadin, din subordinea Primăriei Iaşi, au obţinut lucrări de asfaltare a străzilor de aproape 100 de milioane de lei în ultimii doi ani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite